RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 18. detsember 2011

Elektrihind on täielikult eurovalitsuse fabritseering


2012. aasta jaanuaris  ja 2013. aasta alguseks Soome tasemele(see on 30% tänasest kõrgem) tõusev elektrihind on jätnud inimesed üllatavalt rahulikuks. Samal ajal jätkab eurovõim rahulikult teatud spekulantide huvidele vastu tulles Eestile kahjulike energialepete täitmist ja sõlmimist.
Eesti, mis suudab toota piisavalt elektrit, et tagada endale madal elektrihind, peab valitsuse otsuse tõttu hakkama ägama hiigelhindade koorma all.
Eesti elektritarbimine kõigub 690-700 GWh-i(gigawatt-tunni) piires, tootmine on aga üle 1000 GWh ja ületab mõnikord tarbimist üle kaks korda. See tähendab, et ülejääki on seni olnud võimalik kasumiga eksportida.
Valitsuse kava luua ühine turg Põhjamaadega, kus valitseb juba aastaid energiapuudus(mullu üle 1,7 teravatt-tunni(1 TWh = 1012 Wh) muudab ülejäägi aga puudujäägiks ning võrdub meile põhjamaise elektrihinnaga. See omakorda rebib ka muid hindu, mis niigi Põhjamaade tasemel, veelgi üles.
Kleptokraatide võim põhjendab oma sammu paratamatusega, et tagada Eesti energiasõltumatus ja tulla vastu kliimalepingutele, millele see sama võim alla kirjutas ning, milleks Eesti väiksuse puhul puudub igasugune reaalne vajadus! Samuti plaanib võim piirata odava elektri importi Eestisse, sest see olevat riskantne. Ilmselt ohtlik kasumisaajatele.

Loodud on hunnik lepinguid, mis täidavad spekulantide huve ja, kus sõna otseses mõttes kaubeldakse õhuga, täpsemalt selle hulga kasutamisega. Mis eesmärgil? Et meeldida Brüsseli ametnikele ja teatud ärimeeste grupile.
Tasuks mainida ka seda, et senised elektrihinna tõusud on just võimu kontrollitud organite volitustel sisse viidud ehk lubatud.
Samal ajal, kui kleptokraatia jätkab oma taskute kühveldamist, peidab kohalik inimene aga endiselt pead liiva alla. Ehk oleks juba aeg ärgata?
Me ei vaja mingeid ebapädevaid õhuleppeid ega välismaist kallist hinda olukorras, kus suudame toota vajadusel piidavalt. Need lepped tuleb ülevaadata ja vajadusel neist taganeda. See eeldab aga selget rahva poolset initsiatiivi.
Aeg oleks põrgu saata need, kes tulevad jutuga, kuidas NSVLi ajal oli hullem ja jätkavad sama pätikamba valimist.
Kas arvate, et nt Saksamaal oleks selline põhjendamatu hinnatõusulaine naljalt võimalik?
Allikad: e24, NSB, Eesti Energia
Allikas: http://staap02.wordpress.com/

1 kommentaari:

Anonüümne 18. detsember 2011, kell 21:22  

Andres kirjutab.
Sademeterohke suvi on alandamas elektri hinda ületootmise tõttu Rootsis ja Norras viimaste aastate madalaima tasemeni. Elektri hinna hüppelist langust Soomes takistab Soome ja Rootsi vaheliste ülekandeliinide puudus.


Sademeterohke suvi on tänu odavale hüdroenergiale alandanud Rootsis elektrienergia kilovatt-tunni börsihinda Nordpooli börsil juba 10 sendini, mis on sealne kõigi aegade madalaim tase. Norras, kus hüdroelektrijaamade võimsusi on rohkem, on hind langenud veelgi madalamale, ulatudes juba kohati isegi alla omahinna. Hüdroelektrijaamad on paiguti isegi sunnitud vett elektrijaamade düüsidest kõrvale juhtima, sest elektrit pole võimalik nii palju müüa. «Norrakad on juba elektri vabaturuga hädas, sest tootmisvõimsusi on palju ja konkurents tugev ning seetõttu on elektri tootjahind nii madalale viidud, et puuduvad võimalused raha investeeringuteks kõrvale panna,» rääkis ASi Estivo juhataja Aarne Leisalu.
Teie väidate vastupidist.
Kus on tõde?



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP