RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 19. detsember 2011

ERR: T. Viik: Uljanovi mõistes on Eesti võim bolševistlik

Tallinna ülikooli filosoofiaprofessori Tõnu Viigi hinnangul kehtib Eestis juba kümmekond aastat parteide võim, kus poliitilised otsused ei kujune enam alt üles ja erakonnad toimivad nagu riigiaadli kartellid, mis oma liikmete võimu kindlustavad, vahendab ERR.
“Ka otsuste elluviimiseks ei üritata saavutada laiapõhjalist nõusolekut, milleks oleks vaja inimesi kaasata ja veenda, vaid pigem sellist taktikat, mida Vladimir Uljanov kutsus bolševistlikuks. Enamlik parlamentaarne strateegia ei taotle kõigi poolte nõustumist, vaid kalkuleerib piisava arvu poolthäälte saamiseks vajalikke mõjutamist- ja kauplemistaktikaid.”
Professor märkis, et meie võimukartellidel on küll vaja iga nelja aasta tagant oma tegevusele laiapõhjalist toetust, kuid ka seda ei saavutata mulje põhjal, mida inimestele on nende tehtust jäänud, vaid reklaamikampaaniate abil, mis on professionaalselt läbi viidud ja mis ei meenuta kuidagi rohujuure tasandi toetust.
“Parteid ei esinda rahva tahet ega kandu edasi spontaansete rahvaliikumiste turjal – kuigi nad üritavad sellist muljet jätta -, vaid nende ladvikud loovad otsuseid ning orkestreerivad ja manageerivad siis rahvaliikumisi, mis neid otsuseid just nagu “toetavad”,” sõnas Viik.
Eelnevast tulenevaga selgitas Viik ka parlamendierakondade soovitavaid demokraatia sihtasutusi: “Meie parteid toimivad nagu kartellid, mille juhtkond muretseb oma organisatsiooni tegevuseks raha.” Lisaks ei tajuvat riigiaadel tema sõnul ka sihtasutuste puhul vajadust kellelegi midagi selgitada.
Allikas: ERR
Allikas: http://staap02.wordpress.com/
______________________
Lugege demokraatiast: SIIT

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP