RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 20. detsember 2011

(:) kivisildnik: Et mis sellest tiblade värgist saab

Mina kui vanem ja auväärsem kodanik, mäletan selgelt neid aegu, kui kogu läänepoolkera oli kaetud sovetoloogidega. Sovetolooge oli nii palju, et nad katsid maapinna ja merepõhja Viinist kuni Wisconsinini kahes kihis, paraku suutis ainult üks kõrgelaubaline soolapuhuja ennustada Nõukogude Liidu lagunemist.

Tänapäeval ei ole midagi muutunud. Ei suuda eksperdi emmatella emmateldamatut, Vene küsimuses on lääne õpetlane jätkusuutlikult loll, loll nagu saabas. Samas on Vene küsimustes väga lihtne langetada õigeid otsuseid — kui Obama ütleb, et Venemaalt tuleb uus poliitika, siis seda ei tule; kui eksperdid arvavad, et Venemaa teeb seda ja seda, siis ta ei tee. Globaalkõlupeade koor on juba aastakümneid hõisanud, et Venemaa demokratiseerub, hui ta sul demokratiseerub.

Mingit revolutsiooni ei tule

Nüüd on tuhmidel uus teema. Raiuvad nagu rauda, et tuleb miskit värvi revolutsioon. Seda ei tule. Nii lihtne see ongi. Aga mis siis tuleb, tahab teadmistehimuline lugeja teda. Midagi ei tule, lääne salateenistused ilmselt palkavad grupi bandiite, provokaatoreid ja reetureid, selliseid leidub alati ning Venemaal eraldatakse taolistele kiiresti koht ühishaua päiksepoolses nurgas.

Venemaal kaovad inimesed lihtsalt ära, suur maa, keegi ei leia pärast üles. Mul ei ole neist kahju, las lääne luuretalitused kaotavad kaadreid ja ainelisi vahendid, seda vähem jõuavad riike hävitada, olgu nad neetud. Ja mida see hambutu lääs teha saab? Mitte midagi. Mis järgnes Gruusia sõjale? Mitte midagi. Kas või teoreetiliselt, mida saaks globaalne rotikari Venemaaga teha?

Majandussanktsioonid? Kas Saksamaa keerab gaasitoru kinni? Ei keera, tal niigi raske. Kas ahned pankurid lõpetavad Venemaale raha laenamise? Ehk annavad salaja, aga annavad kindlasti. Ei ole Venemaad ükski blokaad taksitanud. Kui muud varianti ei leita, siis veetakse kuld läbi Eesti läände nagu Pätsu ajal. Selles mõttes oleks isegi hea, kui mingigi mäss Peipsi taga untsu läheks ja Putinit sanktsioneerima hakataks.

Eesti poliitikud ja ärimehed saaksid ennast veel kord rahvusvahelistele lepetele sülitades rasva õgida, Liberalismi Akadeemial ja Jaan Tõnissoni Instituudil on ju suva, kust pappi pritsib. Eesti eliit on aegade algusest peale olnud seakari ja tibladega on nad usinasti mehkeldanud juba Lembitu aegadest peale. Raudsed ja Stelmachid on sõna otseses mõttes rahvusliku poliitika järjepidevuse kandjad.

Venemaa ja demokraatia, ha ha ha haaa

Kõigile neile Vene demokraatia apostlitele tahan ma öelda: te ei tunne tiblasid. Kes need teie demokraadid seal Venemaal siis on? Korruptandid või oligarhid? Kas rahvuslased või kommunistid? Kas pime mass või perversne eliit? Demokraatiat ei ole Venemaal mitte kunagi olnud ja selle siginemisest ei ole kõige vähemaidki märke.

Kõige naljakam on aga see, et meie, sitased demokraadid, kes me demokraatiat ekspordime palgasõdurite ja piinapinkide abil õige mitmesse ilmakaarde, oleme ise demokraatiale selja pööranud. Ja mitte enam ainult tegudes ja ääri-veeri, vaid nüüd ka otse välja öeldes. Äsja see oli kui väga austatud Jürgen Ligi ruigas ELi fiskaaluniooni loomise plaanidele takka kiites, et demokraatiat tuleb demokraatia enda eest kaitsta, demokraatia vajab kontrolli ning soigus, et “võlakriis on demokraatlike protsesside tulemus”.

Siiani on kontrollitud demokraatiat ikka tibladele süüks pandud ja nüüd me ärkame justkui nõidusunest ning leiame kõige kõrgemal tasemel, et see mis on Venemaast teinud paariariigi, samad demokraatiamoonutused, mille pärast me pommitame Iraaki ja Liibüat, toovad euroliidus ja Eestis õnne õuele, küllusest, rahust ja rahvaste sõprusest rääkimata. Kellegi katus sõidab ikka täiega.

Vaata, Jürgen, mina sinu kontrollitud demokraatiat ei taha ja ei taha sellepärast, et liitlastel on kombeks kontrollitud demokraatiad maatasa pommitada ja ummamuudu demokraadid mättasse lüüa. Täiskasvanud inimene võiks ikka natuke oma tegude tagajärgede peale ka mõelda. Vaata mis kontrolldemokraatia entusiastidest on saanud? Vaata Saddamiga tehti, vaata mis Gaddafiga tehti, vaata mis bin Ladeniga tehti. Võtab kukalt kratsima, mis, ah? Ja kõik nad olid enne liitlaste liitlased.

Ligi juhtimisel SRÜsse, mis seal muud

Eestis valitseb täiesti absurdne olukord. Me liitusime demokraatliku Euroopaga, nüüd aga tahame järsku kõva kätt ja tugevat keskvõimu. Sellist kõva kätt aga euroliidus ei ole, ei ole sellist kommet aga kompetentsi. Kui me tõesti tahame Ligi kontrollitud demokraatia ideaale teostada, mitte niisama suusoojaks möliseda, siis peame liituma SRÜga ja häälestama oma lakkumisaparaadi Putinini tallanumbri järgi.

Pole ennast mõtet veelkord Euroopa suunal petta lasta. Raha seal ei ole, heaolu sealt ei tule, kasu meil sellest eurokammist pole kõige vähematki ja täiesti kindel on see, et kontrollitud demokraatiaks pole see lambakari lihtsalt võimeline. Üritage endale ette kujutada kontrollitud Kreeka vedurijuhti ja kõik saab sekundi murdosa jooksul selgeks.

Miks me peaksime otsima Euroopast seda, mida seal ei ole, mida seal alles kampaania korras leiutama hakatakse? Minna Brüsselisse kontrollitud demokraatia järele on sama tark kui minna Somaaliasse süstamatkale. Kui meil tõesti on vaja mingit ebardlikku vägivallasüsteemi, siis joonelt üle Narva jõe, Jürgen ees ja kõik teised kontrollifriigid hanereas tema järel.

Mina, härrased idioodid, igatahes teiega kaasa ei tule, jooge jumala rahus isekeskis kirsa säärest samakat, tapke ajakirjanikke ja muid prillidega kahjureid, mul on inimväärsest elust teistsugune ettekujutus. Lõpetuseks on mul on bürokraatidele üks südamlik soovitus. Rahanumbrite lugemine on teie ajudele halba teinud, võtke vahelduseks mõni raamat ette, aga ärge lugege sitta, lugege klassikat. See aitab inimeseks jääda.

(:) kivisildnik
Allikas:  http://bhr.balanss.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP