RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 1. detsember 2011

MATTI ILVES: KAS VÕLAKRIIS VÕIB VIIA SÕJANI EUROOPAS?

DELFI kirjutab: "Prantsusmaa välisminister Alain Juppé kardab, et Euroopa võlakriis võib viia plahvatuseni Euroopa Liidus ja relvastatud konfliktideni Euroopa kontinendil, vahendas Prantsuse meedia kolmapäeval."
See on idiootsuse tipp ja mõeldud ainult Euroopa Liidu rahvaste hirmutamiseks. Sama hirmutamismeetodit kasutas hiljuti ka Euroopa Nõukogu president Herman Van Rompuy.
Hirmutamise eesmärk on vaid üks, panna rahvad püksirihma pingutama riikidele ülisuuri võlgu andnud pankade huvides. Pangad suurte kasumite nimel tegid valearvestusi ja nüüd on nad plindris, võlgu antud raha koos intressidega tagasi ei tule. Rahvad peavad nüüd selle kasumiihast tingitud möödalasud pankadele rahas kinni maksma! Euroopa finantsstabiilsuse fondi (EFSF) suurendamine 1. triljoni euroni jääb vaid unistuseks, mitme riigi rahandusministrid on seda ka välja ütelnud.

Euroopa Liidul on selles olukorras vaid kaks arvestatavat teed:
1. Lasta eurotsoon laguneda. Võlglasriigid loobuksid eurost ja võtaksid kasutusele rahvusliku valuuta.
2. Euroopa Pank alustaks massiliselt uue raha trükkimist ja sellega kaetaks võlad. Muidugi viib see suure inflatsioonini ja inimesed kaotaksid enda säästud ja elatustaseme.

Millise tee siis kõrged EL-u ülemused valivad? Olen kindel, et teise. Käiku lastakse trükipressid ja seda seetõttu, et nende kallis ja suurte pingutustega loodud rahaliit ei laguneks, et kannatavad ka riigid, kes eelarved on enam-vähem tasakaalus hoidnud neid muidugi ei huvita. Euroopa valitsejatele on tähtis vaid see, et jätkuks projekt - Euroopa Ühendriigid.
Seda projekti on siiski võimatu päästa, sest pea automaatselt rakendub siis ka 1. tegevuskava ja utoopiline Euroopa Liit laguneb, aga tagajärjed on rahvastele siis märksa hullemad. Õigem oleks kohe lasta rahaliit laguneda, aga see on tavalise inimese, mitte euroametnike mõtlemine.
____________________
P.S. Täna Saksamaalt saadud oluline info: Raha juurdetrükkimine juba käib, kuigi esialgu veel väikeses mahus ja see jaotatakse pankade vahel intressiga 0%.
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP