RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 22. detsember 2011

Tasub vaadata: Lugu Vabadussõjalastest ja riigireetur Pätsi tegevusest tegeliku valitsuse mahasurumisel



Meile pole meelega räägitud just palju Vabadussõjalaste liikumisest, mis pidi kõigi küsitluste kohaselt 1934. aasta valimised riigipööraja ja  selle hiljem kommunistidele maha müünud Konstatin Pätsi ees ülekaalukalt võitma.
Mitte üks kooliõpik ei kirjelda pea üldse Eesti ajaloo ühte tähtsaimat seika ehk seda, kuidas vasakpoolsetega liidus olnud K.Päts ebaseaduslikult viis läbi riigipöörde ja lasi vahistada hulgaliselt vabadusvõitlejaid, kes pidid looma peale valimisi valitsuse ja lükkama kõrvale korruptiivsed erakonnad. Samuti on paljud ajaloolased arvamusel, et just Pätsi valitsus lasi mõrvata mitmed vabadusõitlejad ja sealhulgas oli ka Artur Sirk.
Vabadussõjalaste liikumine oli nii revolutsiooniline, et kujutab “halva eeskujuna,” ohtu ka tänastele korruptiivsusest pungil erakondadele ehk on näide ajaloost, et rahvuslik tugev liikumine on võimalik. Siis ei maksa ka imestada, et need samad erakonnad Eesti ajaloo üht eesrindlikumat liikumist pigem maha salgavad.
Midagi aeg-ajalt aga meieni jõuab ning ühe näitena on ETV saatesarja “Ajavaod” üks saade.
Tsiteerin: Ajavaod (13.11.2011 18:45)
1934. aasta märtsis arreteeritud Vabadussõjalaste Keskliidu liider Artur Sirk põgenes sügisel Patarei vanglast ja jõudis Soome. Aatekaaslased Soomes olid tema vastuvõtuks valmis. Eesti võimude tegevus oli Pätsu riigipöörde järel põhjanaabrite juures üsna ebapopulaarne. Artur Sirk seevastu oli isik, kelle ümber koondus hulk rahvuslikult meelestatud ja hõimuvendlust tähtsaks pidavaid võimekaid inimesi. Saate autor Mati Talvik, režissöör Indrek Kangur.
VAATA SIIT !
Loe ka siit: http://vapsid.weebly.com/index.html
Allikas: http://staap02.wordpress.com/

1 kommentaari:

Anonüümne 23. detsember 2011, kell 20:52  

Kas on kuidagi võimalik et VAPSID saavad meil jälle populaarseks?



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP