RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 4. detsember 2011

Vajalik tööjõud, kelleta ei saa – kaks kolmandikku Rootsi sotsiaalabist läheb immigrantidele

Kaks kolmandikku isikutest, kes sõltuvad Rootsis pikaajalisest sotsiaalabist on (eksootilist päritolu)immigrandid ja nende arv kasvab, näitab uus raport.
“On tõeline probleem, et vaesus Rootsis on võtnud etnilise dimensiooni,” ütles sotsiaaluuringute professor Björn Halleröd, kes ei taha tunnistada Rootsi immigratsioonipoliitika läbikukkumist ning ei suuda näha linki madalate õpitulemusnäitajate ja vaesuse vahel.
Uuring näitab, et 67% pikaajalise sotsiaalabi saajast on sündinud väljaspool Rootsit ja suurem osa väljaspool Euroopat.
Saja seitsmeteistkümne tuhandest sotsiaalabi saajast üle seitsmekümne kaheksa tuhande on võõramaalased. Siia pole lisatud neid mitterootslasi, kes sündinud Rootsis.
“See on meie ühiskonna suur läbikukkumine, et inimestel võtab nii kaua, et saada sissetulek ja leida töö,” ütles valitsuse esindaja Maria Larsson.
Sellest hoolimata, et immgrandid on riigieelarvele kujunenud koormaks ei näe multikulti valitsus põhjust oma poliitika muutmiseks.
“Aga see, kuidas me kohtleme uustulijaid, on samuti oluline” rõhutab Larsson, kes ei näe vajadust muuta piiripoliitikat ning näeb lahenduseks hoopis uute summade kulutamises nende isikute tööle aitamisel, kes Rootsi saabuvad.
Rootsis on kulutatud hiigelsummasid võõramaalaste elamiskulude maksmiseks juba pikki aastaid ja üldnäitajad on endised.
Allikad: thelocal.se, Aftonbladet ja NSB
Allikas: http://staap02.wordpress.com/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP