RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 4. jaanuar 2012

Madjarid löövad selja sirgu

Teisipaev, 03 jaanuar 2012 11:15 Veel vana aasta viimaste päevade sees tuli sõnumeid, mis eurosotsialistid tagajalgadele ajas, kuid mõtlevale inimesele andis signaali, et meie suur sugulasrahvas läänest püüab vägisi selga sirgu ajada ning näidata, et ungarlaste riik tahab olla oma arusaamadega ISE ja iseseisev.

Ungarlaste juhtide arvates on oluline, et mineviku kuriteod saaksid jäädvustuse tänapäeva inimeste teadvuses, sest vaid siis on võimalik loota, et kasvav põlvkond võtab vastu märgilise informatsiooni - tee, mis sa teed, kuid vastutusest ei pääse.

Teine oluline signaal, mida ungarlaste juhid andsid maailmale on see, et nad kavatsevad oma ühiskonda jooksutada konservatiivsetel lainetel, austades neid tavasid ja kombeid, millised maal on välja kujunenud. seda hoolimata sellest, et globalismi kummardajad ning lõtvuse toetajad sellele kõigest hingest vastu on. See on ka põhjus, miks Ungari juhte süüdustatakse tagurluses ning antidemokraatlikus arengus.
Ei - ungarlased on valinud stabiilsuse ja tavadega arvestava arengutee.

Midagi analoogset püüavad mõnes mõttes teha ju ka Eestis asuvad mõned poliitilised jõud, kui soovivad saksa mundris sõdinud meestele anda ametlikult vabadusvõitleja staatuse. Põhjus siingi lihtne, inimlik ja arusaadav - vaid selline samm annab tuleviku jaoks signaali meestele ja naistele, et kodumaa vabaduse eest võitlejaid ei unustata isegi siis kui päevapoliitiline populism püüab selliseid samme hukka mõista. Julgust siis meie poliitikutele.

Kuid see, mida tegid ungarlased, on lihtne - Ungari tegi sotsialistid kommunistide kuritegude eest vastutavaks.
Ungari parlament, kus on enamus paremtsentristlikul parteil Fidesz, võttis 30.12.2011. a. vastu seaduse, mis teeb opositsioonilised sotsialistid vastutavaks varem valitsenud kompartei kuritegude eest.

Tekst, mis nimetab Kommunistliku Partei ja selle järeltulijad "kuritegelikeks organisatsioonideks", kaasatakse uude põhiseadusse, mis jõustub pühapäeval, vahendab BNS.

"Ungari Sotsialistliku Töölispartei õigusliku järeltulijana... kannab Ungari Sotsialistlik Partei (MSZP) kogu vastutust, mis koormab riigiparteid," öeldakse põhiseadusparanduses.

MSZP-d peetakse vastutavaks kui "ebaseaduslikult omandatud vara pärija, kui diktatuurilt demokraatiale üleminemise ajal ebaseaduslikult hangitud saagist kasusaaja, ning seoses isikliku kontinuiteediga, mis vana ja uut parteid omavahel seob," öeldakse paranduses.

MSZP on peaminister Viktor Orbani partei Fideszi peamine rivaal ning on alates demokaatiale üleminemisest kolmed valimised võitnud - 1994., 2002. ja 2006. aastal.

See loodi 1990. aastal Ungari komparteist MSZMP, mis oli riiki erinevate nimede all alates 1947. aastast valitsenud.

Reedel vastuvõetud seadus kuulutab, et "Ungari riik ei saa tugineda kommunistliku režiimi pattudele". Režiimi liidrid rikkusid seadust ja "reetsid rahva", nende kuritegude hulka kuuluvad elujõulise kodanluse purustamine NL-i abil pärast Teist maailmasõda, kodanike tapmine ja piinamine ning 1956. aasta Nõukogude Liidu vastase ülestõusu mahasurumine.

Samuti võetakse kompartei endistelt kõrgetelt ametnikelt riiklik pension.

Kuid ka Orbani ridades on endised kommunistlikud funktsionärid, näiteks kaks endist kompartei keskkomitee liiget, kes on alati Fideszi üritustel silmapaistvad külalised.

Allikas: Delfi.ee
Allikas: http://bhr.balanss.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP