RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 23. jaanuar 2012

MATTI ILVES: ÕHTUMAISE TSIVILISATSIOONI HUKK ON LÄHEDAL

Tavaliselt peetakse tsivilisatsioonideks kõrgklultuure, mis on tekkinud sarnaste kultuuride ja ühise usu baasil, selline on ka nn. õhtumaine (kristlik) tsivilisatsioon. Samuel Huntington eristab kaheksat tsivilisatsiooni: hiina ehk sinoiline, jaapani, hindu, muhameedlik, vene õigeusu, Lääne, Ladina-Ameerika ja Aafrika. Ta näeb tsivilisatsioonis üldist kultuuripiirkonda, mille moodustab sarnane kultuurikeskkond.

Nüüd kahjuks aga peame nentima, et Lääne tsivilisatsioon on allakäigu teel ja selle lõpp on lähedal. Mis lubab meil sellise järelduse teha? Eelkõige moraali ja kultuuri allakäik, mis läbi kogu ajaloo on olnud tsivilisatsioonide lõpu kuulutajaks. Protsess on selline, et kõigepealt levib ühiskonnas moraalitus, sellest tuleneb kultuuri allakäik ja siis hakkavadki murenema terve tsivilisatsiooni alustoed.

Praegu me elame täiesti moraalitus ja kultuuritus ühiskonnas. Hiljuti oli eetris võigas filmilõik, kus ameerika merejalaväelased urineerisid tapetud islamivõitlejate peale ja eriti parem pole see, kuidas reageerisid USA president ning tema riigisekretär Kaddafi piinaval viisil hukkamise jäädvustust jälgides, kõlas naer ja parastavad repliigid. Sellised on siis maailma tugevaima ja "demokraatiat " eksporiva riigi juhid ja nende sõdurid.

Palju parem pole lugu ka impeeriumilaadses liitriigis Euroopa Liit. Siin viljeldakse täiesti teadlikult nn liberaalset demokraatiat, mille eesmärgiks on hävitada inimeste viimasedki säilinud ettekujutused moraalist. Alles hiljuti avaldas E Liit protesti Tšehhi Vabariigi uue põhiseaduse projekti kohta, sest seal oli kirjas, et abielu on vaid mehe ja naise vaheline liit. Ma pean sellist EL-i poolset käitumist hullumeelsuseks!

Aga näiteid ei ole meil vaja kaugelt otsida. Hiljuti esines Vikerraadios üks naispoeet oma roppusest kubisevate luuletustega. Õigustuseks oli tal selles saates ölda vaid seda, et tema ainult jälgib tegelikkust ja ei pea vajalikuks seda ilustada. Aga kuhu jääb vastutus ühiskonna ees? Vastutustunnet lihtsalt ei ole ja seda võetakse paljude poolt juba täiesti loomuliku nähtusena. Siin ei hakka ma puudutmagi viimase aja poliitikute moraalipuudsest tingitud skandaale.
Halb on ka tänapäeva inimeste leigus usu vastu, mis on alati olnud tähtsaim moraalikandja. Paljudes Euroopa maades suletakse kirikuid ja kujundatakse need ümber "kultuurikeskusteks" või siis kasutatakse neid mingil muul otstarbel, täpselt nii, kui seda tehti nõukogude ajal.
Otse saatuslikuks saab õhtumaisele tsivilisatioonile Euroopa Liidu üliliberaalne immigratsioonipoliitika.
Lausa veetakse siia sisse võõra kultuuri kandjaid, eelkõige islamimaailmast. 2008. aasta sügisel kirjutas briti ajaleht Daily Express, et Euroopa Liidul on plaanis aastaks 2050 Euroopasse importida veel 50 miljonit neegrit.
Kui praegune tendents jätkub (lisaks eurooplaste vähane sündivus, mis on vohava feminismi ja perekondlike väärtuste allakäigu tulemus), siis on Euroopas teadlaste arvates juba 25. aasta pärast valitsev religioon islam.
Islam võtab lihtsalt tühja koha üle.
EL-ist võib veel tuua palju näiteid, mis veenavad meid õhtumaise tsivilisatsiooni on hääbumises, aga arvan, et nendest näidetest piisab.

2 kommentaari:

Anonüümne 11. mai 2012, kell 19:54  

Järeldades loetust tundub, et postituse autor näeb moraalituses seksuaalvähemuste aksepteerimist ning kiriku tegevust sotsiaalabis.

Ja kui ühiskonnas miskit per*se läheb, siis on ju mõnus kohe naised süüdlaseks teha (nagu mökudele kombeks): "lisaks eurooplaste vähane sündivus, mis on vohava feminismi ja perekondlike väärtuste allakäigu tulemus".
Soovitan uurida natuke kaasaegse ühiskonna probleeme erinevates aspektides, sh kapitalismi, materialistliku maailmapildi mõjutused kultuurile.

Põhjendamatu konservatism tänapäeval ei vii kuhugi!

Kurjalt, kuid siiski parimate soovidega!
Marai.

Matti Ilves 11. mai 2012, kell 23:52  

Ühes lühikeses postituses ei saa kõike probleeme põhjalikult käsitleda. Samuti olete minu arvates naiste väärtuslikust osast ühiskonnas valesti aru saanud. Naistest on tehtud tööloomad ema asemel, samuti on nad pereväärtuste hoidjad. See vastutus on neile juba looduse poolt pandud ja mingi vildakas filosoofia ei ole seda tõde võimeline muutma.
Konservatism päästab tänapäeva maailma, kui seda üldse veel päästa saab.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP