RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 20. jaanuar 2012

Putin nimetas raadiojaama reportaaže USA-meelseks plämaks

Neljapäev, 19 jaanuar 2012 20:52 Venemaa peaminister Vladimir Putin süüdistas kolmapäeval opositsiooni tema dialoogi-üleskutse eiramises ning ründas liberaalset raadiojaama, süüdistades seda „kõhulahtisusega“ ülevalamises.

Kolmapäeva õhtul oma maaresidentsis käputäie toimetajatega peetud külluslikul õhtusöögil ütles Putin, et kutsus opositsiooni kõnelustele, ent see keeldus, vahendab BNS.

„Pähe tuleb küsimus: mida nad tahavad? Kas nad üritavad öelda, et mingit diskussiooni ei toimu või ei taha nad kõnelda? Mitte ühtegi korda! Nad ei tulnud ühelgi korral,“ sõnas Putin.

4. märtsi valimistel pretsedendituks kolmandaks ametiajaks Kremlisse pürgiv Putin seisab silmitsi oma 12-aastase valitsemise rängima legitiimsuskriisiga.

Kümned tuhanded inimesed tulid eelmisel kuul tänavatele, ning vasttärganud protestiliikumine kavandab järgmist suurmeeleavaldust 4. veebruariks.

Mitu tuntud näitlejat, kirjanikku ja blogijat, kaasa arvatud kirjanikud Boriss Akunin ja Ljudmilla Ulitskaja asutasid kolmapäeval parteitutest koosneva Hääletajate Liidu, mille eesmärgiks on kindlustada läbipaistvad presidendivalimised.

Hiljem kolmapäeval toimunud kohtumisel seadis Putin küsimärgi alla Akunini motiivid, viidates tema Georgia päritolule.

„Minu teada on ta etniline grusiin. Ma mõistan, et ta ei suutnud aktsepteerida Venemaa tegevust... Gruusia ja Venemaa vahelise relvakonflikti ajal,“ sõnas ta, viidates Moskva viiepäevasele sõjale Tbilisi vastu 2008. aastal.

Vestluses riigi kontrolli all oleva, ent liberaalse kaldega raadiojaama Eho Moskvõ veterantoimetaja Aleksei Venediktoviga kritiseeris Putin jaama arvamusavaldusi Venemaa raketitõrjepoliitika üle ning süüdistas seejärel teda solvumises.

„Mina ei solvu, kui teie mind kogu päev kõhulahtisusega üle valate, ja teie solvute, kui ma ütlen lihtsalt paar sõna,“ ütles Putin Venediktovile, nimetades jaama reportaaže USA-meelseks „plämaks“.

Vedomosti, mille toimetaja Tatjana Lõssova samuti Putiniga kohtus, nimetas Putini viimaseid poliitilisi käike juhtkirjas „pigem taktikaks kui strateegiaks“ , viidates, et „võimudel on reaalsusest moonutatud pilt“.

Artikkel muutmata kujul on leitav aadressilt: Delfi.ee
Allikas: http://bhr.balanss.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP