RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 8. jaanuar 2012

VABAMÕTLEJA: Uue (Interneti)ajastu künnisel



Kahjuks pean tõdema, et varsti on käes aeg, mil veebilehtedele nagu infowars.com, vanglaplaneet.ee, nommeraadio.ee ja ka vabamotleja.info nii naljalt enam ligi ei pääse… kui üldse. Momendil on käimas ülemaailmsed protsessid, mille kulgu võime meie – lihtinimesed – kõigest aimata. Olgu siis selleks kolmanda maailmasõja vallandumine, rahandussüsteemi kollaps või vaba Interneti kaotamine. 24. jaanuaril toimub Ühendriikide kongressis SOPA (ingl.k. Stop Online Piracy Act) seadusandlus (hääletus). Tegemist on seadusega, mis annab õiguse USA-le sundida Interneti teenusepakkujaid sulgema igat netilehekülje, mida kahtlustatakse autoriõiguste või kaubamärkide kohta käiva seadusandluse rikkumises ning isegi suutmatuses oma kasutajate sellealast tegevust jälgida. Musta nimekirja võib sattuda väidetavalt isegi Youtube.
Naiivne oleks arvata, et antud õigusakt autoriõiguste tõttu oleks algatatud või et meie seda peatada saaksime… Jah – me kogusime allkirju. Pea miljon oli neid koos aadressil americancensorship.org. Hetkel on veebilehel teade, et kongress siiski arutab seadusandlust, vaatamata faktile, et enamus ameeriklasi on selle vastu. Jah – USA’s protesteeriti tänavail nädalaid (käib ka tsensuur ju 1% poolt loodud ülekohtu alla). Mis oli tulemus – perfektselt läbimõeldud plaan ja teostus märulipolitsei poolt. Lisaks käivitus elu ka Ühendriikide FEMA koonduslaagrites. Jällegi – JAH – te lugesite õigesti: koonduslaagrites.
Euroopas toimub sama protsess – ACTA (ingl.k. Anti-Counterfeiting Trade Agreement). Ei ole vast mõtet kirjeldada, millega on tegu. Siiski väike video:
Tulekul on Internet 2, mis kujutab endast hiiglaslikku „aktsepteeritud“ firmade ja isikute veebilehtede kataloogi. Selle planeerimine algas juba kes teab kui ammu. Kuid minu ketserlik loogika leiab, et viimaste aastate sündmused nagu Wikileaks’i fenomen ja Londoni rahutused, olid esile kutsutud kindla eesmärgiga. Probleem – Reaktsioon – Lahendus. Probleem (Wikileaks, piraatlus, küberjulgeolek) – Reaktsioon ("avalik diskussioon") – Lahendus (SOPA, ACTA, Internet 2). Kas oleks siis CIA-l olnud raske Julian Assange peal väike kadumistrikk korraldada!? Või siis küsigem endalt: miks oli ja on Wikileaks nii palju massimeedia poolt kajastatud ja mingil määral isegi positiivses võtmes? Absurd.
Võtame Londoni rahutused. Postimehes oli artikkel (kahjuks ei tea kuupäeva, mul on see välja lõigatud), kus Londonis kohal olnud kolumnist Abdul Turay väitis, et rahutused olid võimalikud tänu internetile ja toimusid äärmiselt koordineeritult. Tsitaat: „Kohalikud elanikud, kes on märatsejatega kokku puutunud, on seda meelt, et sündmused ei ole spontaansed, vaid tegemist on koordineeritud rünnakutega, mida korraldatakse sõjaväelise täpsusega. Koordineeritakse neid Blackberryde vahendusel.“
Mis siis teha? Võtame viimast! Ja loodetavasti aitab järgnev… mõneks ajaks. Selle õpetuse, kuidas hiilida mööda Interneti tsensuurist, on kirjutanud isik, kes nimetab ennast Xpike'ks.

Mina pole küll lugenud põhiseadust ja ei tea juurast kuigipalju, aga ma tean, et ma ei lase tsensuuriga end harjutada! Paljud teist, kes te siia lehele jõudnud olete, olete teadlikud, et Eesti Maksu- ja Tolliamet on kehtestanud tsensuuri Internetis pokkeri mängimist võimaldavatele lehekülgedele. Mina ei ole pokkerimängija ja seega ei kaota reaalselt midagi, aga ma lihtsalt ei ole rahul sellise teguviisiga. Informatsioon peab olema inimesele kättesaadav, olgu see milline tahes.
Eelkirjutatud põhjusel ma aitan kõigil soovijatel tsensuurist mööda pääseda. EMTA tsensuuri viis ei ole siiski midagi oluliselt efektiivset. Nad on ette kirjutanud Interneti teenuspakkujatele DNS serverite muutmist nõnda, et pokkeri lehekülgedele minnes kohtab hoopis teadet (pilt 1):
Link viib lehele, kus on seletatud, miks on tsensuur kehtestatud. Vaata põhjust siit: link.
a) Tsensuurist mööda pääsemiseks tuleb kasutada kõigest DNS serverit, mis ei asu Eesti Vabariigis. Üheks enim kasutatud alternatiiviks on Google poolt hallatud DNS serverid. Nende IP'd on 8.8.8.8 ja 8.8.4.4 Windowsi operatsiooni süsteemides tuleb otsida üles võrguadapteri seadistamise dialoog. Vajutada siis kasutatava võrguadapteri ikooni peale paremklõps ja vali "Status". Kui "Status" nuppu vajutada ei saa, tähendab see seda, et võrk ei ole ühendatud (pilt 2). 
b) Ette tulevast dialoogist tuleb vajutada "Properties" (pilt 3). 
c) Siis järgmisest dialoogiaknast tuleb valida TCP/IP protokoll ja vajutada "Properties"(pilt 4). 
d) Nüüd toimub DNS serverite paika panek. "Obtain DNS server address automatically" tähendab, et arvuti võtab Interneti teenuspakkuja poolt paika pandud DNS serveri. Aga meie tahame selle ise paika panna. Sinna kirjutame tsensuurivabad DNS serverid: 8.8.8.8 ja 8.8.4.4 (pilt 5) 
e) Oleme peaaegu valmis. Nüüd paneme dialoogid kinni "OK" ja "Close" nuppe kasutades.
Nüüd tuleks panna Interneti sirvijad (brauserid) kinni, et järgmise käivitamisega juba uute DNS serveritega koos töötaksid. Head vabadust teile.

Sama soovin ka mina Teile! Artikli üleval on väike ikoon "Prindi". Klõpsake!
Pilt 1
Pilt 1
Pilt 2
Pilt 2
Pilt 3
Pilt 3
Pilt 4
Pilt 4

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP