RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 8. veebruar 2012

Briti Meteroloogiateenistus: Kliima pole 15 aastat soojenenud

postitas mauri hirmust-lõdisev osak. 10:01 8. veebruar, 2012
teadus Tundmatu Sõdur kirjutab: "Daily Mail on üles korjanud Suurbritannia meteoteenistuse ja kurikuulsa East Anglia Ülikooli vaikselt välja lastud uurimistulemused, mis 30 000 mõõtmisjaamale tuginedes väidavad, et maakera keskmise temperatuuri tõus lõppes 1997dal aastal.
Andmed viitavad isegi minijääaja tekke võimalusele. Mail,ile intervjuu andnud teadlased selgitavad, et peale 20da saj. ebatavalist aktiivsust on Päike suundumas "suure miinimumi" poole ning see ähvardab külmade talvede, jahedate suvedega ning lühendab toiduks kõlblike taimede kasvamiseks sobivat aega.
Suurbritannia meteroloogiateenistuse välja lastud dokumendis selgub, et on olemas 92% tõenäosus, et Päikese intensiivsus läheneb 2022 aasta paiku "Daltoni miinimumile", mis kestis 1790 kuni 1830 ja millal Euroopa keskmine temperatuur langes 2 kraadi. Aga on ka võimalus Maunderi miinimumiks, mis oli väikese jääaja haripunkt 1645-1715 ja mil külmusid kinni Thames,i jõgi ja Hollandi kanalid.
Dokument küll lohutab, et kasvuhoonegaasid mõjutavad kliimat rohkem kui päike ja seega võib temperatuuri langus piirduda kõigest 0,08 kraadiga. Üks dokumendi koostajatest, Peter Stott rahustab, et Päikese intensiivsuse langus tasemeni, mida pole sadu aastaid nähtud, pole piisav, et korvata kasvuhoonegaaside soojendavat mõju.
Sellele vaidlevad vihaselt vastu Päikese asjatundjad. Henrik Svensmark, Taani Rahvusliku kosmoseuuringute keskuse direktor hoiatas, et järgmised 50 aastat võivad olla palju külmemad kui praegu ning juhib tähelepanu kliimateadlaste senistele eksitustele. CO2 tase on tõusnud vahetpidamata ning 2007dal aastal hoiatas Suurbritannia meteoteenistus, et kliimasoojenemine tuleb möirates ning et 2004-2014 soojeneb planeet 0,3 kraadi võra. Seni pole sellest mingit märki.
Väga ebadailimaililikus pikas ja põhjalikus graafikutega varustatud artiklis antakse sõna veel paljudele teistelegi ning teema võtab kokku Benny Peiser, Global Warming Policy Foundationi direktor, kes nendib mõrult, et eelmisel aastal külma El Nino tulemusel keskmine temperatuur hoopis langes pool kümnendikku kraadi, juba teist aastakümmet pole soojenemisest mingeid märke ning kui neid ei ilmne ka aastaks 2015, siis on selge, et kliimaennustusmudelid on kasutud ja sellise järelduse mõju mõnede teadlaste reputatsioonile võib olla päris tõsine.
Forget global warming - it's Cycle 25 we need to worry about (and if NASA scientists are right the Thames will be freezing over again)"

Minut pooldab kliima soojenemist ja Eesti metsade ahjuajamise lõpetamist, aga tsensuurisüüdistuste hirmust ajendatuna avaldab selle kaastöö siiski.
Allikas: http://minut.ee/
_________________________
Kliimasoojenemise müüt on kasulik vaid õhuga kauplejatele ja suurpankadele!
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP