RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 17. veebruar 2012

EESTI MEEL: Läti keeleküsimuse referendumist


Läti ühenduse Demokrātiskie Patrioti (Demokraatlikud Patrioodid) kutsel külastavad Lätit Valeria Novodvorskaja ja Konstantin Borovoi. Nad agiteerivad vene keele riigikeeleks tunnistamise vastu. Venemaa taotleb selle referendumiga nende sõnul mõjuvõimu ja kontrolli mitte ainult Läti, vaid kõigi Balti riikide üle. Külised seadsid Läti tänavuse referendumi samasse ritta viie aasta taguste aprillirahutustega Eestis.

Kolm päeva enne keeleküsimuse referendumit andsid vene vabadusvõitlejad pressikonverentsi, mis vältas kolmeveerand tundi. Sealt mõned nopped. 
Gruusia PIKtv reportaaž. Tõlge:
Valeria Novodvorskaja ja Konstantin Borovoi kutsusid Läti kodanikke hääletama rahvahääletusel vene keele teise riigikeelena tunnustamise vastu. Nende teatel korraldasid rahvahääletuse Venemaa eriteenistused, et Balti riikide olukorda destabiliseerida ja nende üle taas kontrolli saavutada. Külalistel on kavas ametlikud kohtumised Läti parlamendis ja Riia volikogus, parlamendi inimõiguskomisjonis ja Ida-Euroopa Poliitikakeskuses.

Novodvorskaja pidas loengu Venemaa ordutavadest ja selle järelmeist Baltimaile.

Referendum Läti põhiseaduse täiendamise üle leiab aset 18. veebruaril.

Inimõiguslane Valeria Novodvorskaja:
Õnnetust ja süütust vene keelest on tänu Putini FSB vaibumatule eestkostele saanud taas nii venelaste kui lätlaste mõnitamise vahend. Meie tulime siia päästma Lätit, mis Kremli arust on kerge saagina vedelema jäetud.
Poliitik Kontsantin Borovoi:
See on reputatsiooniküsimus inimesele, kes peale iseseisva Läti olemasolu peab tunnistama ja tõestama ka seda, et ta on Läti kodanik, mitte Kremli čekistide agent.
Pressikonverentsi lõpp.
Novodvorskaja:
Referendumi toimumine iseenesest kinnitab, et selle alagatajad on kas otseselt Kremli agendid või lihtsalt ajaloolise süü ja lunastuse eitajad, st Lätit pole neile vaja. Ristiusklik ei või öelda, et tal ei ole mingit süüd: kõik see toimus enne mu sündi, ei ole minu asi, et ma olen okupantide järglane, et palju lätlasi hukkus või et sõlmiti MRP. See 200 tuhat ja kõik teised, keda huvitab vene keele küsimus Lätis, peavad referendumil osalema ja ütlema "Ei", oma hääletussedelist taskutelefoniga pildi tegema ja seejärel uhkusega kõigile näitama, et ta on Läti patrioot ja hääletas vastu.
Borovoi:
See on Venemaa eriteenistuste suurejooneline ja täiesti tüüpiline operatsioon. On selge, et asi ei ole teises riigikeeles, vaid katses ebastabiilsuse tugipunkti luua, sarnaselt eriteenistustega igal pool mujal maailmas, kuna defurkatsiooni punkti jõudes on kergem saavutada üleminekut mis tahes teise seisundisse. (…) Kui tarvis, saame ka (salateenistuste osalust tõestavad) vajalikud dokumendid, ja häbisse jäävad siis need, kes täna Lätis Venemaa raha eest provokatsioonidega tegelevad.
Teabelätted:
Novodvorskaja i russkij jazyk v Latvii. PIKtv, 16. II 2012.
Novodvorskaja & Borovoi Riia pressikonverents YouTube'is. MixTV, 15. II 2012.
BNS, Vene dissidendid kutsusid Läti kodanikke hääletama vene keele vastu. Delfi.EE, 15. II 2012.

Allikas:  http://eestimeel.blogspot.com/
_____________________
Läti referendum läks  üllatavalt hästi.
Vene keelele Lätis teise riigikeele staatuse andmist vastustas laupäeval toimunud referendumil 74,76 protsenti hääletanutest, poolt oli 24,92 protsenti. See tähendab, et ka paljud venelased hääletid vastu vene keele teiseks riigikeeleks kuulutamisele!
M.I.




1 kommentaari:

Unknown 13. mai 2015, kell 17:11  

Tähelepanu !!!

minu nimi on Mavis Carlos, i esindaja Aiico kindlustus laenu laenuandja äriühing Brasiilias, anname välja laenu 2% huvitatud määra, kui olete huvitatud võtke see e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd oma laenu üleandmine kohe. võite meiega ühendust võtta ka selle vandeadvokaat e-post: amaah.credit.offer@gmail.com ka. meie firma on kunagi valmis üle mingi summa teile alates 5000 € kuni 100.000.000 euro mõni teie projekti oleme kunagi valmis krediidi teid periood 1 või 2 nädal tehing.

Attention !!!

my name is Mavis Carlos, i representative of Aiico insurance loan lending company in Brazil, we give out loan at 2% interested rate, if you are interested kindly contact this email:(maviscalos_laen_laenamine@outlook.com)now for your loan transfer immediately. you can also contact us on this barrister email:amaah.credit.offer@gmail.com also. our company are ever ready to transfer any amount to you starting from 5000 euro to 100.000.000 euro for any of your project, we are ever ready to credit you in an period of 1 or 2 week transaction.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP