RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 1. veebruar 2012

MATTI ILVES: ANSIP ÜTLEB...

"Õhtulehes" oli artikkel: "Ansip: peretoetuste suurendamine on maksumaksja raha raiskamine!" Seal kirjutatakse: "Peaminister Andrus Ansip leiab, et kui peretoetusi üleüldiselt suurendada, pole see efektiivne, see olla koguni maksumaksja raha raiskamine. Laste vaesuse vastu aitab Ansipi meelest tööpuudusega võitlemine."

Ansipil on vieldamatult õigus, et peretoetuste üleüldine suurendamine pole efektiivne! Praegu meil näiteks makstakse üliväikest lastetoetust (19 €, see pole tõusnud juba pea 7 aastat) kõigile võrdselt, nii miljonäridele, muidu rikastele ja vaestele.
Imestama paneb vaid see, et miks Reformierakond ja IRL pole siis sellist ebaefektiivset olukorda parandanud? Aga seepärast, et nende arvates on kõik inimesed võrdsed nii oma rikkuses kui vaesuses. Mäletan, et kui selline jabur toetuste maksmise süsteem kehtestati, siis põhjendasid praegused koalitsioonipartnerid seda inimeste võrdsusega ja paistab et nad pole sellest siiani loobunud.

Nii lastetoetusi, peretoetusi - ühesõnaga - kõiki toetusi tuleks vaid maksta nendele, kes neid vajavad. Siis on võimalik toetusi ka tõsta, kui ka riigi poolt eraldatud vahendid ei suurene.
Mis puudutab tööpuudusega võitlemist, siis seda võilust pole näha, tööpuudus on endiselt suur ja ettevõtjate hinnangul hakkab see tänavu jälle kasvama. Samas on see soodus aeg, et maksta töötajatele vaid alampalka (2012 - 290 €) ja selline palk ei päästa riiki toetuste maksmisest.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP