RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 18. veebruar 2012

MATTI ILVES: EESTI KÕRGEIM AUTASU SÕDADE ALGATAJALE JA PIINAMISE SEADUSTAJALE

Eesti riigi kõrgeima autasu, Maarjamaa Risti I klassi teenetemärgiga autasustatakse tänavu USA ekspresident George W. Bushi. Massoon Bush juniori teeneks Eesti ees peetakse Eestile 2004. aastal NATO-ga liitumise tee vallapäästmist. See on muidugi õige, kuid minu arvates ei vääri autasu inimene, kes on algatanud vähemalt kaks sõda nn. terrorismivastase kampaania raames ja võltsinud andmeid sõja alustamiseks.

Toon nüüd väljavõtte Rodney Casteleden´i raamatust "Konfliktid, mis muutsid maailma": "Tenet (CIA juht) kohtus isiklikult president Bushiga ning neil kohtumistel rõhutas ta, et igasugune side Iraagi ja al-Qaeda vahel puudub. Kuid president soovis asjasse segada ka Iraaki. Lisaks teatas Tenet Bushile septembris 2002, et Iraagis pole mitte mingisuguseid massihävitusrelvi. Jällegi ei olnud see teave niisugune, nagu Bush kuulda tahtis.
Asepresident Dick Cheney ja riigisekretär Donald Rumsfeld õhutasid salajast programmi, mille eesmärgiks oli uuesti läbi vaadata kõik tõendid Iraagi sidemete kohta al-Qaedaga ehk teisisõnu: leida mõned tõendid ning nende leidmise abil vähendada Teneti ja CIA rolli. Agendid tootsid selliseid andmeid, nagu ülemused käskisid ning need ülimalt kahtlased luureandmed esitati asepresidendile ja avaldati siis ajakirjanduses. ...
Paljud vaatlejad on kommenteerinud, et aastatel 1990 ja 2003 hoolikalt plaanitud kahekordse rünnaku põhjus oli läbinisti kaubanduslik, täielikult imperialistlik: jagada ümber Lähis-Ida turud ja vahendid."

Samuti ei vääri Eesti autasu inimene, kes algatab 21. sajandil "demokraatlikus" riigis inimeste piinamise, "Sirp" kirjutab: "Üks kummaline, pealtnäha täiesti tarbetu samm, mille USA on astunud, on süstemaatiliste piinamiste seadustamine ning rahvusvahelise ja isegi siseriikliku õiguse eiramine “vaenlase võitlejateks” peetavate inimeste kohtlemisel."

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP