RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 22. veebruar 2012

Tuumapommidega Iisrael on maailmale kordades ohtlikum, kui Iraan

Esmaspäev, 20 Veebruar 2012 13:46

Tuumapommi plahvatus Tuumapommi plahvatus Foto: wikipedia commons

Pole midagi uut teadmises, et Iisrael on pigem valmis hävitama mõne tsivilisatsiooni, kui loobuma tuumarelvast või lõpetama Palestiina rahvaste ja maa okupatsiooni. Täna naudivad esisionistid oma relvatäristamist ja okupeerimistegevust ÜRO ja demokraatlike riikide toetuse egiidi all niivõrd, et reaalsustaju tundub kaduvat. Tajudes oma liitlase USA igakülgset toetust, tunnevad juudiriigi juhid end äravalitud rahvana, kel lubatud lisaks okupeerimistegevusele otsustada teiste riikide majanduslike ja militaarsete programmide üle. Lisaksin siia veel otsustusõiguse teiste riikide ajaloo üle, kuid see ei ole selle artikli teema.
Iisraeli väljaanne Haaretz kirjutas nädalavahetusel nii: „Kaitseminister Ehud Barak ütles reedel, et maailm peab kiiresti takistama Iraanil jõudmaks oma tuumaprogrammiga niinimetatud punkti, milleni jõudmisel isegi kirurgilise täpsusega sõjaline lõõk ei enam takista neil valmistamaks tuumarelvi.” Samuti nõudis Barak karmimaid rahvusvahelisi sanktsioone Teherani naftale ja pankadele, et võimalikult ruttu teada saada, kas Iraan on nõus loobuma oma tuumaprogrammist ja naasma läbirääkimistele.
„Me oleme otsustanud vältida Iraani muutumist tuumariigiks. Isegi USA president ja teised arvamusliidrid on õelnud, et selline asjade areng ei saa olla võimalik ning tuleb blokeerida Iraani tuumaambitsioonid”, targutas juudiriigi kaitseminister võimukalt maailma majandusfoorumil ajakirjanike ees.
Selliseid Iraanivastaseid  avaldusi kuuleb mõne juhtiva sionistist sõjaõhutaja suust iga nädal. Hambuni relvastatud juudiriik, kelle arsenalis on kuni 200 tuumalõhkepead, tahab vältida isegi teoreetilist võimalust, et Iraanil võiks kunagi tekkida tuumarelv. Loomulikult on unustatud oma kunagised ja tänased tuumapüüdlused. Iisrael, kes on varem Iraani arvatavaid tuumarajatisi pommitamas käinud, korraldanud Iraani tuumateadusasutsutele küberrünnakuid, kardab tuumarelvaga Iraani nagu vanakuradit. Eks ole ju põhjust ka. Meenutagem, et Prantsusmaa president Sarkozy hoiatas hiljuti, et ükskõik missugust rünnakut nende tuumarajatiste vastu käsitletakse tuumalöögina ja sellele vastatakse. Just nii tõsist vastust väärivaks aktsiooniks pidas Iisraeli enda liitlane, sarnast tegevust.
Ajal, kus Iraan väidab, et tema tuumaprogramm on rahumeelne, riigi tuumateadlased saavad saladuslikes terroriplahvatustes surma, on demokraatlikud riigid sõnades ja tegudes asunud toetama Iisraeli.   Tuleb välja, et see tige, okupatsiooni läbiviiv ja sõjakas uusmoodustis ongi äravalitud rahvaga riik, kel lubatud rohkem, kui teistele. Seda tõenäoliselt isegi, siis kui naabritel on oht saada vastutasukingiks ennastohverdava toetuse eest tuumatalv.
Tuumavaba maailm oleks igati tore nähtus nagu sellenimeline võitluski. Antud hetkel meenutavad Iraan-Iisrael suurt ja väikest Peetrit. Ühel ei ole midagi ja teisel aukartusäratav arsenal. Maailma ja regiooni rahu nimel pekstakse väiksemat. Olles liitlassuhetes, läheme omakorda kõik appi väiksemat peksma.
Iraanile heidetakse ette, et keeldus tuumaläbirääkimistest, mille lõpptulemus sai olla vaid üks- tuumarelvavaba Iraan. Olid need ikka võrdsete poolte ja panustega läbirääkimised? Mida oli Iisraelil ja teistel rahu pärast muretsejatel vastu pakkuda, missuguseid garantiisid?  Kas tuumavabaks desarmeeritud Iisraeli, kelle kõrval regiooni rahvastel oleks julgem elada? Usutavasti ei ole Iraani juhtkond rumal, et oleks sellise pakkumise tagasi lükanud.
Täna teame, et Iisraeli juhtkond räägib avalikult juba sel kevadel Iraani ründamisest. Minu jaoks lausa hämmastav, kui rahulikult meie demokraatlik maailm sellesse suhtub! Kus on näitkes, kas või meie kodumaiste maailmaparandajate murelikud avaldused? On arusaadav, et Iisraeli rünnaku järel Iraan vastamata ei jäta. Kas on kindel, et juudiriik ei tõlgenda seda vastust vaenuliku aktsioonina, mis vajab tuumalööki? Hetkel oleks vaja konkreetset ÜRO sekkumist Iisraeli korralekutsumiseks ja Iraani tuumakõnelustele kutsumiseks. Need kõnelused ei saa enam loomulikult olla ÜRO jõupostsiooniga ettepanek, et lõpetage tuumaprogramm ja meie leevendame sanktsioone. On aeg silmad lahti teha.
Heiki Liivat
Allikas: http://www.sahinad.ee/eesti-uudised/item/3345-israel-on-maailmale-kordades-ohtlikum-kui-iraan

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP