RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 20. veebruar 2012

VABAMÕTLEJA: USA allakäik

Obama - vasemal MASU ja paremal defitsiit
Obama - vasemal MASU ja paremal defitsiit

Paljudel ameeriklastel – rääkimata eestlastel – pole aimugi, mis toimub Ameerika Ühendriikide ääremail. Tõde võib mõjuda tõelise šokina. See mida paljud ameeriklased peavad tegema, et lihtsalt hinge sees hoida, võib tunduda uskumatuna. On perekondi, kes elavad rentslites, äravoolu tunnelites, telkides ja autodes. Osad perekonnad saavad lõunasöögiks teha ainult ketšupisuppi ja leidub isegi neid, kes söövad rotte. USA kodutute varjupaigad on nii ülerahvastatud, et neil ei jää muud üle, kui saata inimesi elama sõna otseses mõttes metsa.
Hetkel on Ühendriikides 50 miljonit inimest, kes elavad allpool vaesuspiiri. Suureneb see arv päev-päevalt järjekindlalt. Üldsegi mitte kaua aega tagasi olid Ühendriigid tuntud kui parim ja ihaldusväärseim koht kus elada, kuid tänasel päeval näeme majanduslikku laostumist ja allakäiku kõikjal USAs. Muidugi ei saa raha eest osta õnne, kuid on kõigile selge, et selle puudumine võib kaasa tuua palju kannatusi. Ja egas’ kui see pole ju möödas! Majanduslangus on nö saavutanud põhja ja alustanud kaevetöid. Olukord Ameerikas muutub veelgi hullemaks.
BBC on eetrisse lasknud poole tunni pikkuse dokumentaalfilmi nimega „Vaene Ameerika“ (ingl.k. Poor America). Reportaažid, pihtimised ja inimesed, keda te seal näete, purustavad täielikult Teie kujutelma Ameerika Ühendriikidest.
Ameerika-siseselt on majanduslik kihistumine nii suur, et paljud inimesed ei ole absoluutselt teadlikud sellest, mis toimub mitmel pool osariikides. Miljoneid ja miljoneid ameeriklasi, kes on kaotanud täielikult usu tulevikku, hanguvad tänavail elu ja surma vahel. Tulevasel nädalavahetusel kaotab ligikaudu 80 000 inimest Michigani osariigis töötu abiraha. Mis saab neist inimestest? Pole nad ju leidnud siiani tööd ja nende säästud on kindlasti kulutatud.
Miljoneid püüavad normaalse elu peale jääda osalise tööajaga töökohtade ja juhutöödega. On läbi viidud küsitlus, mille kohaselt inimeste protsent, kes hetkel töötavad osalise tööajaga, kuid sooviksid leida täiskohaga töökohta, on suurim viimase kahe aasta jooksul. Vaesuses elavate töötavate inimeste arv jätkab kasvu. Paradoksaalsel kombel ei tunne paljud kaaskodanikest neile kaasa, sest „neil ju veel on töökohad“!
USAs on üldjuhul pikad vahemaad töökohtade ja elupaikade vahel. Tõenäoliselt tuleb tööle sõita oma transpordivahendiga. Kui nüüd vaadata, kuidas kütuse hind on tõusnud 83% alates ajast, mil Obama asus oma esimesele ametiajale (suurima tõenäosusega tõuseb see veelgi), siis inimestel, kes teenivad 8 dollarit tunnis, on väga raske tulla ost-otsaga kokku (s.o. portaali The Economic Collapse autori arvamus). Hetkel on keskmine galloni (USA ühik – umbes 4,5 liitrit) hind 3,51 dollarit. Kunagi varem ei ole nii aasta alguses kütuse hind tõusnud üle 3,5 dollari. Usutakse, et see suvi purustatakse kõikide aegade kütuse hinna rekord. Aastal 2011 kulutas keskmine USA perekond üle 4000 dollari kütusele aastas.
Vasemal Shanghai ja paremal Detroit
Te lihtsalt vaadake seda jahmatavat pilti Detroiti (USA üks kunagisi suurimaid tööstuslinnu) hääbumisest ja Hiina linna Shanghai arengust. Arvate, et see on kõigest juhus, et Detroit laguneb koost kui Hiina linnad näivad välja sädelevalt uued? Sama toimub kõikjal Ühendriikides. See on täiesti loomulik tagajärg rumalale majanduspoliitikale. Üle kogu riigi leidub sadu piirkondi, mille olustik sarnaneb järjest rohkem Kolmandale Maailmale. Järgnev on ühe blogija kirjeldus eluolust ühes allakäivas äärelinnas Maryvilles, Phoenix’is: „Jõugud ja kuritegevus on laialtlevinud. Enamus majad on kas täiesti lagunenud või parandatud käepäraste vahenditega – väljaturritavad naelad ja suvalised metallosad. Paljud majaesised muruplatsid on tallatud mudaks või on visatud peale lihtsalt kruus. Basseinid rohetavad.“
Hetkel seisame järgneva suure majanduskriisi kuristikul. Ameerika majanduslik olukord muutub veelgi hullemaks. Washingtoni poliitikud hoiavad oma poisid ja tüdrukud Wall Street’il ilusti soojas, aga miljoneid abivajajaid, kes on kaotanud oma töö ja kodu, ei abista keegi.
Detroit
Detroit

Aastaid on hoiatanud meeleheitel hääled ameeriklasi hüppeliselt kasvava kaubandusbilansi defitsiidi ja eelarvedefitsiidi eest. Neid aga ei kuulatud. Rahvas lihtsalt kordas protsessi – saatis jällegi samad poliitikud tagasi pealinna Washingtoni. Tulemusena leivad nad ennast tegemas asju, mida nad ei oleks ealeski ette kujutanud ennast tegema lihtsalt selleks, et püsida elus.
Mille poolest oleme meie eestlased paremad?
Allikas:
http://theeconomiccollapseblog.com/archives/many-of-you-will-not-believe-some-of-the-things-americans-are-doing-just-to-survive

1 kommentaari:

Unknown 13. mai 2015, kell 16:40  

Tähelepanu !!!

minu nimi on Mavis Carlos, i esindaja Aiico kindlustus laenu laenuandja äriühing Brasiilias, anname välja laenu 2% huvitatud määra, kui olete huvitatud võtke see e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd oma laenu üleandmine kohe. võite meiega ühendust võtta ka selle vandeadvokaat e-post: amaah.credit.offer@gmail.com ka. meie firma on kunagi valmis üle mingi summa teile alates 5000 € kuni 100.000.000 euro mõni teie projekti oleme kunagi valmis krediidi teid periood 1 või 2 nädal tehing.

Attention !!!

my name is Mavis Carlos, i representative of Aiico insurance loan lending company in Brazil, we give out loan at 2% interested rate, if you are interested kindly contact this email:(maviscalos_laen_laenamine@outlook.com)now for your loan transfer immediately. you can also contact us on this barrister email:amaah.credit.offer@gmail.com also. our company are ever ready to transfer any amount to you starting from 5000 euro to 100.000.000 euro for any of your project, we are ever ready to credit you in an period of 1 or 2 week transaction.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP