RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 29. märts 2012

HRW: sajad Afganistani naised istuvad „moraalikuritegude“ eest vangis

Kolmapäev, 28 marts 2012 14:03 Sajad Afganistani naised istuvad vangis „moraalikuritegude“ eest, teatab inimõigusteorganisatsioon Human Rights Watch (HRW). Raportis öeldakse, et naisi karistatakse näiteks koduvägivalla eest põgenemise ja ka vägistamise ohvriks langemise eest, sest abieluväline seks, ka sunniviisiline, on abielurikkumine ja „moraalikuritegu“.

Kolmapäeval Kabulis avaldatud HRW raportis öeldakse, et Afganistani presidendi Hamid Karzai valitsus ei ole suutnud kinni pidada oma lubadustest täita rahvusvahelisi inimõigustealaseid seadusi, teatab BBC News.

„On šokeeriv, et kümme aastat pärast Talibani kukutamist pannakse naisi ja tüdrukuid endiselt vangi koduvägivalla või sunnitud abielude eest põgenemise pärast,“ ütles HRW tegevdirektor Kenneth Roth.

Raportis kutsutakse valitsust üles vabastama umbes 400 naist ja tüdrukut vanglatest ja noorte kinnipidamiskeskustest.

„Mõned naised ja tüdrukud on süüdi mõistetud minas, seksis väljaspool abielu, olles samas vägistatud või sunnitud prostitutsioonile,“ öeldakse raportis. „Kohtunikud teevad süüdimõistvaid otsuseid sageli vaid „ülestunnistuste“ alusel, mis antakse ilma advokaadi juuresviibimiseta ning kirjutatakse alla, ilma et need oleks ette loetud naistele, kes ei oska lugeda ega kirjutada. Pärast ülestunnistust ootab naisi tavaliselt pikk vanglakaristus, mõnedel juhtudel üle kümne aasta.“

HRW teatel on olukord viimasel ajal hullemaks läinud, sest Karzai muudab tihti oma seisukohta naiste õiguste kohta.

President andis hiljuti oma toetuse mõjuka islamivaimulike nõukogu välja antud käitumiskoodeksile, milles lubatakse meestel teatud tingimustel naisi peksta.

Allikas: Delfi.ee
Allikas: http://bhr.balanss.ee/ 
__________________
See on siis demokraatia viimine sinna NATO moodi. Tegelikult peaksid rahvad elama aga nii, kuidas nad soovivad ja nende taditsioonid lubavad.
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP