RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 1. märts 2012

MATTI ILVES: KREEKA ON VAID ÜKS MUST AUK

"Postimees" kirjutab, et Kreeka abipakett võeti riigikogus teisel lugemisel vastu: "Eelnõu sai teisel lugemisel lõpphääletusel 56 poolthäält ning 32 vastuhäält. Erapooletuid polnud.
Kreeka teise abipaketi suuruseks on 130 miljardit eurot. Eesti osa Kreeka abipaketis on kuni 357,24 miljonit eurot. Selles ulatuses garanteerib Eesti Kreekale antavate laenude põhiosa ning lisaks garanteerib Eesti ka nende laenude intresse."

Kuulelekas Riigikogu kummitempel töötas jälle tõrgeteta. Nii, kui näha tuli poolthääli isegi opositsioonilt, kuigi see oli neile hea võimalus näidata oma rahvalähedust.
ETV saates "Foorum", kus seda küsimust käsitleti, hääletas umbes 80% helistajatest selle "garanteerimise" vastu. Rahval on muidugi siin õigus, sest see raha tuleb ka reaalselt välja maksta, hoolimata meie poliitikute vastupidistest väidetest ja Eestile on see väga suur summa. Rahandusminister Ligi võitles meile välja eriti "soodsad garanteerimise tingimused", mis ületavad suuruselt kõiki teisi euroala riike, kui võtta aluseks rahvaarv.
Meie inimesed on vihasad ka seepärast, et Kreeka olukord on kordades parem kui meie vaeses riigis. Toon nüüd paar näidet: Keskmine palk Kreekas 2323 €, Eestis 792 €; pension Kreekas 1858 €, Eestis 305 €.

Kreeka ei tule vaatamata teisele ning veel kolmandale abipaketile sellest august välja, kuhu ta on ajanud lollid poliitikud ja ahned pankurid, E Liidu juhtide võimetuse kaasabil. Järjekorras ootavad veel aga mitmed euroala liikmesriigid, kes ka paluvad abi.
EL pani nüüd pressialla esmakordselt ka pankurid ja saavutati pinglistel läbirääkimistel kokkulepe, et pangad ja teised krediitorid kustutavad vaid veidi üle 100 miljardi euro Kreeka võlakohustusi. Aga see on vaid tilk laenumeres, kui arvestada ka teisi võlglasriike.

Seepärast võibki olla kindel, et Eesti peab maksma ka reaalset raha garanteerimise ulatuses ja tagasi saame sealt vaid sente - kui üldse saame. Sest Euroopa Komisjoni ning Euroopa Ülemkogu kõrgametnike huvides on pigistada euroala riike ja mitte lasta põhja neile nii armsaid panku. Aga võimlevad kuidas nad võimlevad, petavad rahvaid kuidas nad petavad, kokkvõttes on see Euroopa Liit määratad hävingule ja see on tõde.

Lõpuks võib veel ütelda filosoof Artur Schopenhauer´i sõnadega: "Iga tõde läbib kolm etappi, algul naeruvääristatakse, siis võideldakse selle vastu, lõpuks võetakse seda kui täiesti loomulikku asja."

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP