RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 30. juuni 2012

Eesti valitsus peab panema veto Euroopa Ühendriikidele

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond
Juhatuse avaldus
Tallinn 29.06.2012
Eesti valitsus peab panema veto Euroopa Ühendriikidele
Neljapäeval 28.06 toimunud Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna juhatuse istungil arutati arengute üle Euroopa Liidus ning kujundati välja oma seisukoht.
Eesti Konservatiivne Rahvaerakond väljendab oma selget vastuseisu Euroopa Liidus tõstatunud plaanile viia riikide eelarved ja maksud Brüsseli alluvusse. Eesti valijad andsid 2003. aastal toimunud referendumil loa liitumiseks Euroopa Liiduga rangelt tingimuslikult, mille kohaselt „Eesti võib kuuluda Euroopa Liitu, lähtudes Eesti Vabariigi põhiseaduse aluspõhimõtetest“ ning et „Eesti kuulumisel Euroopa Liitu kohaldatakse Eesti Vabariigi põhiseadust, arvestades liitumislepingust tulenevaid õigusi ja kohustusi.“
Leiame, et Eesti põhiseadus, liitumisreferendumi sõnastus ning senine üldine poliitiline konsensus sätestab Eesti püsimise suveräänse riigina riikide liidus. See nõuab Eesti valitsusepoolse veto panemist Euroopa Liidu muutumisele Euroopa Ühendriikideks. Sisuliselt peab Eesti kasutama vetot fiskaaluniooni ja pangandusliidu plaanile. Igasugune edasine Euroopa Liidu olemuse muutumine ning Eesti osalemine taolises ühendriigis nõuab aga uut rahvahääletust. Meie liitumislepingus puudub vähimgi kohustus maksta võõraste riikide võlgu, Euroopa Liidu enda seadused keelavad taolise tegevuse aga üheselt.
Pöördume kõigi Eesti erakondade poole, et nad väljendaks oma selget ja konkreetset seisukohta kiiresti toimuvate ja väga põhjapanevate muutuste kohta Euroopa Liidus.
Eesti Konservatiivne Rahvaerakond pooldab suveräänsete Euroopa riikide tihedat majanduslikku ja poliitilist koostööd, meie hinnangul on maksu- ja eelarveotsuste loovutamine lepitamatus vastuolus suveräänsuse põhimõttega. Selle tõttu oleme paindumatult vastu järgmistele Euroopa poliitilises debatis välja käidud ettepanekutele:
- eurotsooni ühised võlakirjad;
- Eesti riigi ehk maksumaksja poolt antavad garantiid või laenud
ükskõik millisele teisele riigile;
- Eesti riigi ehk maksumaksja poolt antavad garantiid või laenud
ükskõik millisele ettevõttele, eelkõige pankadele, aga ka muudele
rahvusvahelistele suurfirmadele;
- Eesti riigi ehk maksumaksja poolt antavad garantiid või laenud Euroopa
Keskpangale võlgades olevate valitsuste või pankade toetamiseks;
- Eesti maksupoliitika otsustamise üle kontrolli või sõnaõiguse
andmisele Euroopa Liidu ükskõik millisele institutsioonile;
- Eesti eelarvepoliitika otsustamise üle kontrolli või sõnaõiguse
andmisele Euroopa Liidu ükskõik millisele institutsioonile;
- Euroopa võlakriisi leevendamisele kvantitatiivse lõdvendamise ehk
rahvakeeli rahatrükkimise abil Euroopa Keskpanga poolt;
- Ükskõik millistele üle-Euroopalistele maksudele, muuhulgas
finantstehingute maksule, mille kehtestamine ja tühistamine ei toimu Eesti
parlamendis;
- Eesti põhiseaduse muutmisele, et selle varjus kaotada riigiõiguslikud
takistused Eesti kujunemiseks Euroopa Ühendriikide osariigiks.
Eesti Konservatiivne Rahvaerakond on seisukohal, et praegust eurokriisi kasutatakse küüniliselt ära võimu edasiseks tsentraliseerimiseks ebademokraatlikesse institutsioonidesse ebademokraatlike vahenditega. Eesti valitsusel ja parlamendil puudub mandaat sellise arengu heaks kiitmiseks. Heakskiit sellistele arengutele on võrreldav eesti poliitikute käitumisele 06.08.1940. Soovime kõigi poliitiliste jõudude selget seisukohavõttu ning põhjalikku avalikku arutelu Eesti valikuvõimaluste ning otsuste üle nimetatud arengute kohta. Viimane sõna peab jääma eesti rahvale.

EKRE juhatus

Allikas: http://www.ekre.ee/
_____________________
Lugege lisaks SIIT.
M.I.

3 kommentaari:

Anonüümne 30. juuni 2012, kell 13:42  

Sotsiaaldemokraat:
Kui te aru saate, et Eesti tagasivõtmine oma kodanikele algab solidaarsemast mõtteviisist, nõrgemate kaitsmisest ja ametiühingutest, siis võib midagi isegi õnnestuda.

Matti Ilves 30. juuni 2012, kell 14:20  

Võiksite tutvuda EKRE programmiga, saate sealt vastused:
http://www.ekre.ee/erakond/programm/

Anonüümne 16. veebruar 2015, kell 10:49  

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed
erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP