RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 27. juuni 2012

Ühendus "Vene kool Eestis" tahab kõnelustele kaasata okupatsioonivõimu

 
 Ühendus "Vene kool Eestis", kelle põhitegevuseks on vene keeleeristaatuse eest võitlemine, on pöördunud reedel Eesti haridusministeeriumi poole uue ja "huvitava" ettepanekuga.

Selle ettepaneku kohaselt soovib ühendus korraldada kolmepoolsed läbirääkimised, kus üheks osavõtjaks oleks ühendus ise, ning teisteks osalisteks Eesti ning meie riigi territooriumit täna okupeeriva riigi - venemaa ametivõimud.

Läbirääkimiste sisuks oleks kokkulepe saavutamine vene keele õpetamise staatuse osas Eestis.

Selle ettepaneku ajendiks olid mais ja juunis toimunud Venemaa Kaasmaalaste Ühingu Eesti Koordinatsiooninõukogu ja Venemaa kaasmaalaste Baltimaade ühenduste konverents, teatas ühendus "Vene kool Eestis" BNSi vahendusel.

Ühenduse hinnangul andsid mõlemate organisatsioonide juhid "negatiivse hinnangu" vene koolide tulevikule rahvusriikides. Teates mainitakse Baltimaade ühenduste konverentsi juhi Aleksei Lobanovi sõnu, kes väitis, et "peaaegu kõikjal on rahvuskeeled vastandatud vene keelele" ja on sisuliselt ainsa ametliku riigikeele staatuses.

Lobanovi sõnul ei ole sellises olukorras tagasiteed ja sellest tuleb vene koolide tulevikust rääkides ka lähtuda.

"Me leiame, et kui Vene Föderatsioon on sõnastanud kindla arvamuse programmi välismaal asuvate venekeelsete koolide perspektiivikuse üle, või nad püüavad seda ellu viia mingil kokkusurutud viisil, siis peaks vene pool sellest avalikult loobuma või andma avalikult teada selle programmi elluviimise raamid," teatas ühendus "Vene kool Eestis".

Sellega põhjendas ühendus kolmepoolsete läbirääkimiste ettepanekut.
Allikas: http://bhr.balanss.ee/

1 kommentaari:

Anonüümne 16. veebruar 2015, kell 10:53  

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed
erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP