RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 1. juuni 2012

Vabaduse Väljakul toimub meeleavaldus elektrituru avamise vastu

Saada sõbrale
Eesti Konservatiivne Rahvaerakond ja Lilleküla Selts korraldavad pühapäeval, 03.06 kell 18.00 Tallinnas Vabaduse väljakul meeleavalduse elektrituru avamise ja sellega kaasneva elektrihinna tõusu vastu.

„Meie seisukoht on lihtne: elektrihind puudutab kõiki inimesi ning eemärgiks peab olema elektrihinna alanemine, mitte kasv,“ selgitab Konservatiivse Rahvaerakonna juhatuse liige Martin Helme. „See on üks väheseid hindu, mis sõltub otseselt valitsuse poliitikast. Suurema osa elektrihinnast moodustavad võrgutasud, tuulikumeeste subsideerimine, aktsiis, Eesti Energiast välja võetav kasum, ülepaisutatud ja küsitavad investeeringud - kui valitsus omaniku ehk rahva huvides asju ajaks, oleks need kulud võimalik kas kaotada või oluliselt vähendada ja meil oleks märkimisväärselt odavam elekter. Koos sellega ka rikkam rahvas ja konkurentsivõimelisem ettevõtluskeskkond.“

Lilleküla Selts on seisukohal, et kuigi Eesti on võtnud endale Euroopa Liidu ees kohustuse oma elektriturg avada peaks valitsus taotlema selle edasi lükkamist esialgu kuue aasta võrra. „Pretsedente sellega seoses on, näiteks lubas Komisjon Rootsi valitsusel jätkata hinna reguleerimist teatud piirkondades, põhjendusega, et kallim elekter mõjuks halvasti vaesematele maapiirkondadele. Võrreldes Rootsiga on terve Eesti vaene piirkond.“

„Oluline põhjus elektrituru avamine edasi lükata on ka see, et tegelikult ei ole meil mingit avatud turgu,“ ütleb Helme. „Niiöelda avatud turul tegutsevad suurtarbijad kurdavad kõik: puuduvad konkureerivad pakkujad. Sisuliselt lastakse monopoolne Eesti Energia lihtsalt vabalt inimestelt sellist hinda välja pressima, nagu nad parajasti võimalikuks peavad. Eesti inimesed pannakse olukorda, kus nad peavad elektri pärast võistlema meist oluliselt rikkamate ja tõsiselt elektrinäljas Põhjamaadega ning samuti elektrinäljas oleva Lätiga.“

Lilleküla Selts ja Eesti Konservatiivne Rahvaerakond kutsub valitsust ja kõiki parlamendierakondi üles lõpetama elektrituru avamise seaduse menetlemine ning pöörduma Komisjoni poole taotlusega turu avamine kuue aasta võrra edasi lükata. Ühtlasi kutsume üles kõiki inimesi liituma Vabaduse väljakul toimuva meeleavaldusega, kuna Eesti poliitilise kultuuri juures on ainult tugev ja jõuline avalikkuse surve sundinud valitsust kodanikega arvestama.
Allikas: http://www.syndikaat.ee/index.php

11 kommentaari:

Anonüümne 1. juuni 2012, kell 11:09  

Elektrituru avanemine on järjekordne röövkapitalistlik võte, tõmmata rahvas põlvili. Varsti tuleb odavam juba juhtmed seinast eemaldada ja minne üle iseseisvale elektritootmisele,kui hakata teenust tarbima, teatud seltskonna käest. Arvestama peab ka sellega,et elektrituru avanemine,ei tähenda mitte ainult tavatarbihjale rusikahaaki makku vaid ka ettevõtete elu hakkab sellises olukorras allamäge käima.
Sisuliselt on elektrituru avanemine,õhumüümine hea raha ees,sest vool tuleb ikka ühest ja samast kohast!

Matti Ilves 1. juuni 2012, kell 11:35  

Hea kommentaar, tänan!

Anonüümne 1. juuni 2012, kell 12:09  

Mul on küsimus MILLINE LOLL INIMENE peaks olema vastu konkurentsi tekkele??? Konkurentsi tekkele saab vastu seista ainult monopol! Ükski täie aruga inimene ei hakka protesteerima konkurentsi tekkimise vastu.

Hr Anonüümsele käest aga küsiks kumba ta on kas PURULOLL või EESTI ENERGIA palgaline? Kolmandat variani ei ole! Sest nagu ma kirjutasin konkurentsi tingimustes rahvas võidab sest siis hakatakse konkureerima turul olevate klientide pärast, mistõttu uus konkurent üritab kui vähegi võimalik pakkuda odavamat hinda kui seda teeb kasumiahne Eesti Energia!!! Mis puutub iseseisvale elektritootmisele üle minemist siis hr Anonüümne on kas puruloll ja ei saa aru mida ta räägib või tegeleb ta konkreetselt tarbijate EKSITAMISEGA! Tänases seadustikus ei ole sul võimalik ilma ANDAMIT maksmata Eesti Energiale ise elektrit toota! Vastupidi ise energia tootmine tänases Eestis ON KALLIM! Kuid nüüd kui elektriturg avaratakse konkurentsile, siis peaksid ära kaduma ka andamid enda energia tootmisel! Seega taaskord võidab tarbija, ning tal on võimalik toota energiat odavamalt peale turu avamist!

Ja ainuke ettevõtte kelle elu energiaturu avamisel allamäge hakkab käima on EESTI ENERGIA! Ausõna lihttarbijat absoluutselt ei huvita kuidas Eesti Energia pursuid elavad. Kusjuures isegi siinkohal ei lähe Eesti Energia elu allamäge, sest kelle käes on liinid? Eesti Energia käes, mistõttu turule sisenejad peavad endiselt maksma andamit Eesti Energiale niikaua kuni nad omi liine püsti ei sea.

Seega palun ärge ajage tarbijkatele jama! Antud juhul peate tarbijat lollimaks kui tarbija on! MAHA EESTI ENERGIA MONOPOL, EESTI RAHVAS ON JUBA NIIGI EESTI ENERGIA monopoli käes kannatanud!

Anonüümne 1. juuni 2012, kell 12:26  

Vaatame aasta pärast,kes mis juttu räägib. Kui elekrituru avanemine on toimunud ja inimesed elektrihinna ujuvkursist hakkavad enam raha kaotama.
Ärgem unustage,et Eesti ja Ida-euroopa tervikuna ei ole muu lääne maailm,kus aus konkurents saaks toimida.
Lihttarbija ei võida miskit sellest elektrituru avanemisest.
Mõelge nüüd,veidi sellele,et:
-kellele kuulub elektrivõrk peale turu avanemist?
-kes jääb seda hooldama?
-kus ja kelle poolt toodetud voolu sa tegelikult tarbima hakkad?
Minu meelest Eesti Energia ei kaota eriti miskit selle elektrituru avanemisega,kuna ta on juba praegu selleks end selleks juba ettevalmistanud.

Anonüümne 1. juuni 2012, kell 12:32  

Anonüümne ja nüüd räägi mulle mida võidab Eesti tarbija sellest kui monopol jääb 100%'selt Eesti Energia kätte? MITTE S*****I!!!

Küll aga konkurendi tuleku korral turule on tal võimalik võita Eesti Energia arvest paar senti maha, seda siis konkurendi väiksemate administratiivkulude pärast. Näiteks konkurendil pole vaja nii suurt ja kõrgete palkadega nõukogu üleval pidada nagu Eesti Energial. Milleks on meil EESTi ENRGIAsse vaja kõrgepalgalisi kloune nagu Meelis Atonen ja muud sellised ahvid?

Matti Ilves 1. juuni 2012, kell 13:08  

Ma ei sekku parem teie tulisesse vaidlusse.

Anonüümne 1. juuni 2012, kell 14:55  

Ma imestan,et kus on eestlase mõistus ja ajud olnud 15.aaastat?
Miks keegi ei protestinud ega jõuliselt ei astunud elektrihinna tõusu eest varem välja? Selleks oleks olnud võimalusi küll. Üks inimene lüüakse ehk maha nagu kärbes piitsaga. Kuid suurema massi vastu on raske saada. Nüüd aga kus on aastaid lastud endale vaikselt pähe istuda(elatud konsensus transis) ongi kujunenud olukord,kus Eesti Energia teeb,mis tahab ja riigikogulased koogutavad kaasa,kuna neil pole selgroogu näidata ahnetele ärimeestele koht kätte.
Ma ei poolda küll praegust Eesti Energiat,kuid elektrituru avanedes
ma kahtlen,et olukord väga muutuma hakkab. Aga eks,igal ühel on omad tõekspidamised siin osas.

Anonüümne 1. juuni 2012, kell 18:35  

Muutub niipalju et kui igatsorti tingimustega ja piirangutega lolli ei mängita ning turu vabanemise nägu ei tehta, siis ilmselt keegi pakub Eesti Energia hinnast 10-15% odavamat hinda kodutarbijale (nii nagu see täna mujal euroopas on).

Ning asja kõige positiivsem osa on see, et üle tuleb vaada ka andamite suurused ja tingimused Eesti Energiale juhul kui endal kodus tuulegeneraator või paneelid või miskit muud püsti on. Täna kahjuks maksid sa Eesti Energiale elektri tootmise eest andamit rohkem kui sa sest kasu said.

Anonüümne 3. juuni 2012, kell 01:11  

olles mitte ühegi erakonna liige ja elades oma elu päevast päeva peost-suhu, siis leian, et tänapäeva vabamüürlaste katsed orjastada lihtinimest, liiguvad oma loomuliku lõpu poole!!
nende vastased saavad oma karistuse juba eos ja vaikiv rahvas elab oma miinimumpalgaga veel mõni aeg, kuniks jewrol tuleb krahh ja maksevahendite asemel on erakonnakaart!
koolis õpetatakse sõnakuulelikkust, aga mitte vastuhakku "demokraatlikule režiimile".
Ahjaa- ja EV seadused ning EV valitsus on omakasu nimel nõus seda kõike tegema.
Ja ainuke küsimus ongi, et kas mina oma avamusega saan üleüldse midagi või kedagi muuta?
või lähen ka Maarjamaa poole tagasivaatamata laia maailma oma perele normaalset elu otsima!!

Anonüümne 3. juuni 2012, kell 01:13  

kommentaari lisamine võttis rohkem aega kui selle kirjutamine...
Edu oma sitase lehega!?=

oleks asjal ka selgroogu, oleks igati poolt!!!

Anonüümne 3. juuni 2012, kell 10:43  

Hind tõuseb avatud turul kindlasti! Ei saa aru miks peavad kõik hinnad eestis olema seotud maailmahindadega, nagu rahvast või eestlust ei eksisteeriks enam.. Meie põlevkivi on meie tarbeks, mitte maailmabörsil spekuleerimiseks. Need veskimäed ja valitsus kes neid IMF võtteid siin ellu viivad on üks omakasupeal väljas olev röövlipande, muud midagi.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP