RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 4. september 2012

Euroopa Liit tahab oma kodanike järele nuhkida

Tänavate kohal ripuvad kaamerad, mis jälgivad igat jalakäijat ja kui keegi kas või hetkelise haigushoo mõjul astub sammu kõrvale, siis on see nägu arvutisse meelde jäänud märkusega kahtlane. Nähtamatud tarkvararobotid sorivad sinu arvutis ja kontrollivad igat su sammu, seiravad sotsiaalvõrgustikke ja Skype’i kõnesid. Kõik see ja rohkemgi veel on projekt “Indect”, mille loomise rahastamiseks on Euroopa Liit kulutanud meeletuid summasid, nuhkimaks omaenda kodanike järele.

Euroopa Komisjon on seda nimetanud õilsamalt: järelevalve ebanormaalse käitumise või vägivaldsuse üle, mis võib viia kuritegude või terroriaktideni. Raha on saanud ja süsteemi loovad kümne riigi ülikoolid, kirjutab Daily Telegraph. Projekti alustati 2009. aastal ja see peaks jõudma mingisse valmisoleku staadiumi juba tuleval aastal. Tõsi, varasemad teated, et katseliselt rakendati programmi Poolas juba jalgpalli EMi ajal, osutusid kuulujutuks.
“Tegu on tõelise diktaatorliku suursaavutusega tehnoloogias. “Indect” muudab ühiskonda rohkem kui ükskõik milline seni kasutatud kontrollimehhanism,” iseloomustab projekti Saksamaa piraadipartei esindaja Volker Muennch. Tema hinnangul muutub olukord eriti hulluks, kui projekt või selle osadki jõuaksid kasutusse riikides, nagu Iraan või Põhja-Korea.
Kuid Euroopaski tekitab sarnase tehnokontrolli olemasolu külmavärinaid, osutavad inimõiguslased.
Kuid “Indect” pole ainus Euroopa Liidu projekt, mis sihitud nuhkimisele oma kodanike järele. Rootsi ja mõne teise riigi juhtida on teine projekt, mis samuti suunatud inimeste jälgimisele. Linnamaastikus uuritaks selle abil vestlevate inimeste hääletooni muutusi ja kehaliigutusi – ikka selleks, et sõeluda välja kahtlustäratavad tüübid, need automaatselt tuvastada ja politseile ohtudest teada anda.
Ühes varasemas Daily Telegraphi kirjutises räägib Rootsi kaitseuuringute keskuse töötaja Jörgen Ahlberg, miks sellist programmi vaja on: “Inimesed ei alusta ju kaklust ühe hetkega. Algul on sõnavahetus, siis võib-olla nügitakse üksteist ja alles seejärel läheb löömaks. Selle ajaga jõuaks aga neid jälgiv operaator juba politseipatrulli kohale saata.”
Euroopa Komisjon on varem öelnud, et viie aastaga koolitatakse välja ümmarguselt 50 000 korravalvurit eri liikmesriikides, et kodanike jälgimisega toime tulla.
Ja loomulikult saavad kõik sedasi tuvastatud “kahtlased inimesed” endale pleki külge kogu ELi territooriumil.
Mõttekoja Avatud Euroopa esindaja Stephen Booth on öelnud, et tegu on tõeliselt orwelliliku projektiga: “See on väga hirmutav!”
Allikas

Allikas: http://prison.planet.ee/index.html
_____________________
Veel nuhkimisast ELs. Jüri Lina kirjutab: "On juba moodustatud Europol, kes seisab väljaspool eri riikide administratiivset kontrolli. Sel organil on õigus jälitada ka poliitilisi kurjategijaid ja isegi nende kõnelusi pealt kuulata. Seejuures pole suvatsetud täpselt defineerida, mida poliitiline kuritegu endast õieti kujutab. Nõnda on võimalik ka terroristideks liigitada ka tavalisi teisitimõtlejaid. Sellel kõikehõlmava võimuga politseiorganil puudub isegi põhikiri, paljastas 1995. aasta märtsis Rootsi ajakiri "Folket i Bild". Europolil on õigus koguda erinevate inimeste kohta andmeid ka igaks juhuks. Kahtlustus kuriteo suhtes võib isegi puududa. Interpoli rootslasest ülem Björn Eriksson avaldas "Dagens Nyheteris" 17. juulil 1995 kartust, et Europol kujutab enesest rohkem poliitilist toodet kui politseilist asutust."
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP