RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 16. september 2012

MATTI ILVES: EUROOPA FÖDERATSIOONI VALE

Eestlaste peareetur ütles DELFIs: "Peaminister Andrus Ansipi sõnul on Euroopa Komisjoni presidendi José Manuel Barroso kolmapäeval välja käidud ettepanek rahvusriikide föderatsioonist teatud osas kindlasti Eesti huvides, kuid Barroso idee puhul on põhiküsimus, kuidas seda föderatsiooni defineerida."

Kommunist Barroso, samuti kui Ansip valetavad ja proovivad inimestele kärbseid pähe ajada, sest juba väljend "rahvusriikide föderatsioon" on täiesti mõeldamatu. Föderatsioonis ei ole rahvusriike, rahvusriigid saavad olla vaid konföderatsioonis. Euroopa Liidu siseselt pole piire ja on tööjõu vaba liikumine, see on ilmne föderatsiooni täielik tunnus. Veel suurem võim liidule tähendab juba unitaarriiki ja on täiesti selge, et selle poole praeguses Euroopa Liidus püüeldaksegi.

Huvitavad on aga meie juhtpoliitikute arvamused sellest, et kui Euroopa Liiidu alusleping (Lissaboni leping) läheb muutmisele - nii kui Merkel ja teised on korduvalt rääkinud - siis soovitakse ainult arutelu, kas korraldada referendum või ei ja kindel on see, et jõutakse lõppjäreldusele - rahvahääletust pole vaja, kuna muutused on nii väikesed. Otsustavad nn. rahvasaadikud (meenutage 1940. aastat), see toimub seepärast, et midagi ei juleta rahva käest enam küsida. Sama toimub ilmselt enamuses liidu riikides, välja arvatud mõni erand kus viiakse läbi referendum. Negatiivse tulemuse korral pumbatakse sinna riiki täiendavat raha propagandaks ja korraldatakse uus rahvahääletus, nii kui oleme korduvalt juba näinud.

Kas siis tõesti eestlased ei näe mingit väärtust meie rahvusel, meie iseseisvusel ja meie kultuuril? Saage lõpuks aru, et kuulumine unitaarriiki ja isegi föderatsiooni - ükskõik kui ilusate nimedega seda nimetatakse - tähendab eeslaste väljasuremist.

Jan Uuspõld - isamaaline laul nr. 1





 

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP