RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 7. september 2012

VABAMÕTLEJA: USA võlakoorem lööb rekordeid

Ameerika Ühendriigid on jaganud Iisraelile aastate jooksul majandusabi miljardeid dollareid. Sellel aastal tõsteti abiraha veelgi 70 miljoni dollari ulatuses. Kas Iisraeli seda tõesti vajab, on eraldi küsimus, aga hoopis veidram on fakt, et ajal mil USA lahkelt juudiriiki toetab, on Onu Sam’i enese majandus vägagi nutuses seisus.
Ühendriikide maksuamet avaldas hiljuti andmed, millest on näha, kuidas viimaste aastatega on USA välisvõlg kasvanud rekordilise 5,2923 triljoni dollarini (juuni 2012). Mais olid USA laenukohustused 5,2581 triljonit; juuniks oli USA suutnud juurde laenata 34,2 miljardit, et rahastada USA valitsuse operatsioone. President Obama ametiaja jooksul on USA kohustused välisriikide ja –entiteetide ees tõusnud 72,3% (2009 aasta jaanuaris – kui Obama ametisse sai – oli USA välisvõlg 3,0717 triljonit dollarit).
Nüüd siis põhilise juurde – kellele on USA kosmilise varanduse võlgu? Arvasite õigesti – kõik rahakam võlahoidjariik on Hiina Rahvavabariik. Kogusummast kuulub Hiinale 1,1643 triljonit dollarit, mis on tubli 22% laenude summast. Pole üldse ime, miks Hiina Hillary Clinton’i „kurjustamisest“ välja ei tee – tema käes on ju trumbid! „Ainult“ paarisaja miljardiga on teisel kohal Jaapan (1,1089 triljonit). Märkimisväärne on, et aasta tagasi olid USA kohustused Jaapani ees „kõigest“ 881,5 miljardit.
Välisriikidest on mõjukaim Hiina, aga üldise esimene kohta – 1,667 triljonit – on enesele hõivanud USA Föderaalreserv. Siin on tähtis märkida, et Föderaalreserv ei ole kuidagi seotud USA valitsusinstitutsioonidega – tegemist on erakapitalil põhineva firmaga, millel on täielik võim USA rahatrüki üle.
Väärib ka mainimist, et USA koguvõlaks loetakse 15,856367214324 triljonit dollarit. See hoomamatu arv tuleneb sellest, et enamuse raha on Ühendriigid „laenanud“ erinevatest riiklikest fondidest – nt. sotsiaalkindlustus fond jt. Eks siis ootame, kunas Hiina Ameerika Ühendriigid eBay-sse müügile paneb…
Suurimad võlahoidjariigid
Suurendamiaseks kliki tabelil
Allikas: SIIN

 

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP