RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 3. oktoober 2012

Delfi: vene ajakirjanik pani Eesti-sõbralikkuse tõttu riiulile jäänud dokfilmi üles oma blogisse

Kolmapaev, 03 oktoober 2012 00:34 Moskva telejaama TV Tsentr endine uurivate saadete korrespondent Igor Matjupatenko pani täna oma blogisse üles filmi, mida ei avaldanud ükski Venemaa telekanal, sest see oli Eesti suhtes liiga sõbralikult meelestatud.

Kõnealuse filmi võtted toimusid veebruaris. Filmi tegema ärgitas teda informatsioon sellest, et 2011. aastal sai rekordarv venemaalasi Eesti kodakondsuse, kirjutas venekeelne Delfi.

Sellele hakkasid lisanduma teised lood, näiteks Pihkva naisest, kes ei saanud koduses Pihkvas sünnitada ja pidi seetõttu sünnitamiseks Tartusse sõitma. Või sellest, et piiriäärses Petseri rajoonis on pooled elanikud juba ammu topeltkodakondsusega ja kasutavad meelsasti sellise elukorralduse hüvesid - näiteks teenivad noormehed Eesti kaitseväes, et mitte sattuda Vene sõjaväkke.

Matjupatenko leppis Tallinnas, Tartus ja Pihkvas kokku vajalikud kohtumised ja läks komandeeringusse, võttes enda peale ka filmi režissööri ülesanded.

Matjupatenko oleks valminud filmile hinnangu andmise jätnud hea meelega vaataja ülesandeks, aga tema probleemiks oli, et seda vaatajat oli raske leida, sest TV Tsentr polnud ühtäkki filmist enam huvitatud. Kanali juhtkond teatas, et kanal võitleb reitingute eest ja see film ei paku vaatajale tõenäoliselt huvi, vaid vaatajat huvitavad verised lood.

Matjupatenkol ei õnnestunudki leida Venemaal telekanalit, mis tahaks tema filmi näidata. Kui ka ETV ei vastanud ta pakkumisele, otsustaski Matjupatenko filmi üles panna blogikeskkonda Livejournal.

www.DELFI.ee

Allikas: http://bhr.balanss.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP