RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 3. oktoober 2012

Eesti Energia enda dokument kinnitab ulatuslikku nuhkimisplaani

Jätkame sealt, kus “Kuidas kaugloetav elektriarvesti Su kodutehnika ära tunneb?” artikkel pooleli jäi. Kuna paljud ei viitsi pikka teksti lugeda, siis seekord räägime lühidalt ja kasutame ainult elektrifirmade endi videosid ning materjale antud temaatika tutvustamiseks.
Mõni aeg tagasi oli see dokument veel Eesti Energia kodulehel üleval, kuid nüüd on see ära kustutatud. KaitseOmaTervist.ee nägi seda sammu varakult ette ja salvestas dokumendi enda arhiivi. Nüüd on igalühel võimalik sellega tutvuda siin: EE_Nutikas_vork-JV_loeng.pdf
Lühikokkuvõtted:

  • lk 5: Kirjeldatakse, et uus elektrivõrk ehk Nutivõrk on nagu internet — informatsiooni liikumine on tohutu.
  • lk 13: Kirjeldatakse, et kui kaugloetav arvesti on paigaldatud, peab tarbija elektrivõrgule andma loa oma kodumasinate juhtimiseks.
  • lk 14: Räägitakse, et tarbijaid on vaja ning tulebki karmikäeliselt juhtida, ja selleks on olemas meetmed.
  • lk 18: Kirjeldatakse, et tänu kaugloetavatele arvestitele saavad võrgud mängida suuremat rolli keskonnaalaste eesmärkide (loe inimeste orjastamise) saavutamiseks ning et uued tehnoloogiad võivad muuta ka tööstuse ärimudelit, muutes sissetulekuallikaid ja luues uusi turge.  // Kommentaar: Kui Sa ei ole reformierakonnas, siis hävitatakse Su ärimudel ära. // Samal leheküljel on veel kirjas: EE töögrupp üritab neid teemasid käsitleda ja propageerida.
  • lk 26: Smart Grid`i (Nutivõrgu) lahendused ei välista täielikult vajadust võrgu uuendamise järele, küll aga arvatakse, et tarbija juhtimisega saab teatud töid ära jätta või edasi lükata. // Kommentaar: Võrgutasusid küsitakse küll, kuid investeeringuid ei tehta. //
  • lk 33: Ilus pilt sellest, kuidas kaugloetav arvesti lülitab hõõgpirni välja.
  • lk 41: Kokkuvõttes öeldakse taaskord kenasti asi ära: SG (Nutivõrk) on tarbimisharjumuste muutmine, pidev süsteemi töö jälgimine, automatiseerimine, paindlik tariifide süsteem, kõikide osapoolte vaheline side.
IGAL ELEKTRIVIDINAL ON OMA ENERGIATARBIMISE JÄLG
Skeptikutel (või ka EE ja Elektrilevi palgal olevatel kommentaatoritel) meeldib netiavarustes väita, et seinakontakti pistetud elektrividinatel pole võimalik vahet teha. Aga kuidas on siis võimalik, et selllisel kiviajal nagu on 2012. aasta, on meil olemas internet, GPS, Rahvusvaheline kosmosejaam? Kuidas seda loogikat mõista? Et kosmose vallutamine on köki-möki, kuid energiamustrite tabamine on ülemõistuse võimatu? Kas tõesti on veel mõni inimene, kes arvab, et hõõgpirn ja pesumasin tarbivad ühtemoodi voolu? Järgnevalt on pilt energiamustritest.
Seadmete erinev energiatabimine
Seadmete erinev energiatabimine
NEED NN MEETMED, MILLEGA TARBIJAT KUI LOOMA JUHITAKSE
Lugeja küsimus: Läbiv võimsus võib kuuluda nii valgustusele, pesumasinale, külmikule, telekale, digiboksile ja kuhu veel.. Kuidas teab arvesti, et just nüüd lülitati peldikus tuli põlema, aga mitte ei hakanud pesumasin taimerilt tööle?
KaitseOmaTervist.ee vastus: Seda informatsiooni, et tööle hakkas pesumasin ja et mitte peldikus tuli ei põle, annad Sa neile ise, sest varem või hiljem rakendavad nad mõnda nn meedet Sinu peal. Seetõttu tulebki kaugloetavatest arvestitest loobub enne, kui on liiga hilja. Kaasuse tõestamiseks palume vaadata alljärgnevat videoklippi, mille teises osas avaneb ka vaade uuele nutikale (või pigem ninatargale) pesumasinale, kes koostöös kaugloetava arvestiga oskab ise otsustada, kui kaua ta Sinu pesu peseb ja kas üldse. Analoogse näitena võime vaadelda ka lifti, kes ütleb: “Praegu ei ole liftiga sõitmine energia tarbimise seisukohast efektiivne, vahest proovid 2h pärast uuesti?” või elektripliiti, mis ei lase end sisse lülitada enne südaööd. Jah, praegu kõlab kõik nagu ulme, kuid paari aasta pärast tunnevad inimesed end oma kodus nagu vanglas.
Lühitõlge: “Kaugloetavates arvestites on olemas raadiosaatja, mis oskab suhelda majapidamises olevate seadmetega raadioteel ehk elektromangetkiirguse kaudu. Nagu näiteks selle pesumasinaga siin.”
Jah, täpselt nii, tulevikus hakkab Sinu kodus iga elektriseade kiirgama. Vaatame edasi järgmist videot, tegemist on suure energiafirma PG&E pressiesindajaga:
Lühitõlge: Kaugloetava arvesti infoekraani kaudu saad reguleerida toa temperatuuri ja sätteid. Võimalik on ka kodust eemal olles toa temperatuuri tõsta või langetada, KUID! kui energiavõrk on tipptunnil koormatud (või lihtsalt suvalisel ajal), siis võib kaugloetav arvesti vägisi välja lülitada külmkapi sügavkülma või vähendab selle temperatuuri Sinu käest luba küsimata.
Vaatame edasi, teise suure energiafirma reklaami. Mingil põhjusel on see tüdruk liiga tõsine, võibolla on ta haige? Kas äkki leukeemia või ajuvähk, mille põhjustasid need nutiseadmed tema kodus? Kus on tema vanemad? On nad juba surnud?
Lühitõlge: Tüdruk: “SEE ütles, et oodata tuleb kella 22′ni. SEE võtab ainult seda, mida vajab. SEDA juhitakse kaugelt. SEE räägib teistega.” Meeshääl: “Nutivõrgus on energia intelligentne. Nüüd saame energiat tõhusamalt kasutada, hoides kokku raha, mis oleks kulunud tipptunni tariifile.” Uuesti tüdruk: “SEE ütleb, et Arizonas on päike väljas.”
Veel üks video, mis näitab, kuidas kõik koduseadmed kiirgavad:
Lühitõlge: Siiani on kodutehnikat juhitud lokaalselt ja käsitsi, vajutades kas nupule või lülitile — seetõttu on olnud raske oma elektritarbimisest aru saada. Ja kuna arve tuleb enamasti 20 päeva hiljem, on tarbijal VÄGA raske meenutada, millele tema vool kulus. AGA! Tark kodu on täis jälgitavaid ja manipuleeritavaid seadmeid, millele pääseb eemalt ligi. Palju bla-bla-bla juttu energia kokkuhoiust ja säästmisest ning lõpuks öeldakse ära, et see on hea äri energifirmadele, kuna tehnikud peavad käima koduseadmeid kruttimas ja häälestamas.
KaitseOmaTervist.ee on seisukohal, et inimesed, kes soovivad kaugloetavat arvestit, peaksidki selle saama, kuid mitte teiste kodanike privaatsuse ja tervise hinnaga. Kui need probleemid on lahendatud, siis ei ole kellelgi selle vastu midagi, kui kaugloetava arvesti soovijad elavad oma kodus nagu natsilaagris.
KUIDAS NAD SU KÕIK ELEKTRISEADMED KIIRGAMA PANEVAD?
Nagu paarist videost näha oli, on varsti KÕIKIDEL uutel kodumasinatel sees RFID kiip, mis kiirgab elektromagnetkiirgust. Nende kiipide abil toimub masinate suhtlemine kaugloetava arvestiga. Juhul kui Sinu seadmetes kiip puudub, kohustatakse sind (kasutades meetmeid) paigaldama selline karp iga seadme juhtme külge:
Nucleus masin teeb kiibita tehnika loetavaks
Tulles tagasi eelpool esitatud lugeja küsimuse juurde, kuidas NAD teavad, kas tööle hakkas pesumasin taimerilt või lülitati WC-tuli põlema? Lihtne ju: Kaugloetav arvesti teab, et pesumasin on puhkerežiimil. Aga kuidas ta teab?
1. Kaugloetav arvesti on 24h ja 7 päeva nädalas kõikide elektroonikaseadmetega infovahetuses — KOGUAEG. Kaugloetav arvesti teab igal hetkel täpselt, mida elektroonikaseadmed teevad: kas nad on välja lülitatud või töötavad.
2. Kaugloetav arvesti esitab elektroonikaseadmetele küsimusi ja saab nendele vastuseid kõrgsagedusliku elektromagnetkiirguse teel. Kiirgamine toimub pidevalt.
3. Ükski elektroonikaseade (kohvimasin, külmkapp, köögikombain jne) ei lülita end sisse enne, kui pole selleks saanud luba kaugloetavalt arvestilt. Inimene võib küll klõpsida ON/OFF nuppu, kuid midagi ei toimu enne, kui kaugloetav arvesti loa annab.
See tähendab seda, et pesumasin, tolmuimeja, elektripliit ega ka arvuti ja telekas ei hakka tööle enne, kui pole saanud heakskiitu kaugloetavalt arvestilt.
4. Kõik uue põlvkonna lambipirnid hakkavad sisaldama kiipi, nii et kaugloetav arvesti teab ka seda, kus kohas tuli põlema pandi. Ja kui voolutariif pole hetkel soodne, siis WC-tuld põlema ei panda ja pisike infotabloo Su seinal ütleb: “WC tule kasutamine on praegu keelatud! Võibolla proovid 2h pärast uuesti?”
Kes soovib teemaga ise süvitsi edasi minna, siis märksõnad: RFID, Nucleus, ZigBee, IP HAN devices, open standards based radio.

Allikas: http://blog.kaitseomatervist.ee/eesti-energia-enda-dokument-kinnitab-ulatuslikku-nuhkimisplaani/

2 kommentaari:

Anonüümne 5. oktoober 2012, kell 21:31  

Kuigi see ei sobi otseselt selle artikli alla rääkimaks nutiarvestist ja sellega seotud ohtudest.

Siis neile,kes ei ole antud filmi varem näinud:
http://www.youtube.com/watch?v=iF3QSHdQr-w
Phil Schneider. Tulnukate agenda

Ma ei oska öelda,kuidas on lood maaväliste olevuste ja maailma suur riikide vahelised suhted,kuid üks fakt tuleb sellest filmist välja. Suur plaan on olemas ja kui vaja kasutame "tulnukaid" ettekäändena oma plaanide realiseerimiseks. Tehnoloogia on tõeline, kuid selle filmi faktide tõepärasuse jätan iga lugeja enda otsustada. Aasta peale selle filmi tegemist leiti Phil Schneider surnuna(mitmete kuulihaavadega rindkeres). Ehk jõudis ta tõele liiga lähedale,kes teab? Sarnane saatus tabas ka Bill Cooperit,kes ennustas 3 kuud enne 9/11 toimumist selle toimumise täpselt ette. Mees lasti surnkus oma enda kodu ukse ees föderaal ametnike poolt.
Järeldusi võib teha iga üks siit.

Anonüümne 9. oktoober 2012, kell 23:52  

Ülaltoodud - tulnuka teema on võlts konspiratsioon tõesete sisse poogitud, et tähelepanu hajutada olulisematelt reaalsest päevakohasest süsteemi mõjust!

Teemasse. Ühe ülikooli automaatika õppetoolgi mainis oma eriaalast, et kõik on justkui tore, kui masinad töö ära teevad, kuid küsimus jääb, mida inimene siis teeb? Sellega arvatavasti vihjates varjatult orjastamisele või inimeseks olemise muutumisele. Kõik läheb super digiks kätte ära. Varsti pole vaja ei freesijaid või treialeid. On üks automaatjuhtimisega pink mida juhitakse tsentraalselt programmiga. Treial tehakse liinitöötajaks, kes vajadusel vahetab terasid ja muid väga lihtsaloomulisi töid, mida on otstarbeks katta miinimumpalgaga inimesega, kui ehitada selleks eraldi masin. Kogu tootmisprotsess on suunatud, lihtsustamaks inimtööd, et oleks võimalik vähem palka maksta! Töölisele (enamus töökohtadest) jääb 8h päevas masinaks olemise rõõm, tehes samu liigutusi päev otsa. Kaob loovus, enesealgatus, käeline osavus jne - kas seegi pole eliidil plaanis, muuta inimene ikka rohkem lambaks: 8 h tööd 4h tv showd 2h liiklusummikut 2h diskot kasiinos säästud aktsiisidesse 8h paneelikas magamist eluringkäik.

Mm



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP