RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 17. oktoober 2012

Helsingi ülikool uurib, kuidas väärteavet levitavast dotsent Johan Bäckmani'st legaalselt lahti saada.

Ülikooli probleemiks on küsimus, kas negatiivset tuntust kogunud dotsendi Johan Bäckmani dotsentuuri on võimalik lõpetada?

Bäckman on lisaks Helsingi ülikoolile dotsent ka Turu ja Ida-Soome ülikoolis.  Varem oli dotsentuur Soomes teenistussuhe, mille võis lõpetada. Tänapäeval on dotsent tiitel, mida ei saa niisama ära võtta, vahendas Ilta-Sanomat.

Beckman teatas Interfaxile, et tema lahtilaskmise põhjuseks on ajalehes Helsingin Sanomat avaldatud artikkel, milles ta avaldas toetust Venemaa välisministeeriumi ettepanekule luua laste õiguste küsimuses Vene-Soome ühiskomisjon. Becmani sõnul olevad Helsingi ülikool tema meilikonto sulgenud.

Bäckman on korduvalt esinenud Vene meedias lastekaitse asjatundjana ning rääkinud, et Soomes on tänavu vanematelt ära võetud 49 Vene taustaga last ning vähemalt 32-l juhul on seda tehtud alusetult.

Soome välisminister Erkki Tuomioja ütles, et ta on Soome lastekaitseametnike tegevuse kohta Venemaal väärteavet levitava dotsent Johan Bäckmani peale vihane, vahendas RahvusRinghääling.

Eestis on Bäckman kuulsust kogunud Eesti-vaenulike üleskutsetega, kuna ta on süüdistanud küüditamise hukkamõistjaid ajaloo võltsimises ning õigustanud varjamatult Nõukogude repressioone. Bäckman on teinud aktiivset koostööd ka rühmitustega Naši ja Öine Vahtkond.

* Helsingi ülikool saatis Bäckmanile teate, et tema e-postiaadress ülikooli juures on ära kustutatud. Ülikool selgitas oma tegu sellega, et Bäckman pole pikalt ülikoolis loenguid pidanud, vahendas Helsingin Sanomat.

Allikas: http://bhr.balanss.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP