RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 19. oktoober 2012

MATTI ILVES: KIRI RIIGIKOGU LIIKMETELE

Saatsin Riigikogu liikmetele enne ESMi arutelu ühe artikli ja paar päeva tagasi sain üllatuslikult ka vastuse, mida ma üldse ei oodanud.

Tere!

Saadan Teile ühe artikli, ehk pakub mõtlemisainet.
Link: http://www.decivitate.ee/?news_id=1153
Lugupidamisega,
Matti Ilves

VASTUS:

Lugupeetud M.Ilves

Rahanduskomisionile on edastatud Teie pöördumine viitega artiklile ESM ehk lugu sellest, kuidas Goldman Sachs vallutas Euroopa. Komisjon kasutas seda taustainfona Euroopa stabiilsusmehhanismi asutamislepingu ratifitseerimise ja rakendamise seaduse eelnõu (245SE) menetlemisel.
Eesti on avatud majandusega riik ja euroala ebastabiilsus avaldab talle suurt mõju. Riigikogu ratifitseeris ESM-i asutamislepingu võttes arvesse euroala kui terviku julgeolekut ning samuti pikaajalist tagatist, et on võimalik saada laenu, selleks et riigil oleks võimalik toimida ja võlakohustusi teenindada kriisiolukordades, kui laenurahaturgudele on raske või võimatu ligi pääseda.
ESM luuakse rahvusvahelise laenu andva organisatsiooni vormis IMF-i Euroopa analoogina ja omanike kaitseks. Sinna investeerimine on põhjalikult turvatud. Ta rahastab end turul ise ja tema ülesehitus peab seetõttu silmas reitingut AAA. Eestipoolne sissemakse kajastatakse finantseerimistehingu, mitte kuluna, st. vastu saadakse vara osaluse näol. Euroopa stabiilsusmehhanismiga ühinemine järgib eesmärki kõrvaldada oht euroala, sealhulgas Eesti majanduslikule ja finantsilisele jätkusuutlikusele.

Lugupidamisega

Sven Sester
Komisjoni esimees

Arvan, et seda saadetud artiklit lugedes said nad vähemalt teada, kuhu Eesti seoses ESM-ga vedasid ning võib ütelda, et tegid seda täie teadlikusega ja mitte meeltesegaduses, siis on neil hiljam ka kergem vastutust kanda.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP