RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 11. oktoober 2012

MATTI ILVES: ÕIGUSKANTSLERI ÜLIM AKTIIVSUS

Õiguskantsler on toimetanud viimasel ajal ülimalt aktiivselt ja see on tõesti üllatav ning tekib paratamatult küsimus, kas siin mitte pole tegemist hiljuti riigikogus vastu võetud seadusega, et riigikontrolöril ja õiguskantsleril pole enam tulevikus õigust ametipensionile? See oli ilmselt tõsine hoiatus ebamugavatele ametnikele, et järgmisena võib järgneda väljaarvamine kõrgklassi hulgast.
Nüüd proovib õiguskantser olla meelejärele kõigile parlamendisaadikutele, nii koalitsioonile kui ka opositsioonile ja valitsusele, et teha heaks oma mõtlematu pöördumine riigikohtusse ESMi küsimuses. Teatavasti valmistas ta eriti valitsusele tugevat peavalu, et saada Riigikohtust eriti napp ESMi toetav otsus.

"Postimees" kirjutas: "Parlamendi põhiseaduskomisjoni reformierakondlasest esimees Rait Maruste nentis, et kuna õiguskantsleri hinnangul on riigikogu liikmetelt puutumatuse võtmise kord põhiseadusega vastuolus, siis praegu polegi sisuliselt võimalik saadikuid kriminaalvastutusele võtta.
Õiguskantsler Indrek Teder otsustas täna keskerakondlasest riigikogu liikmetelt Priit Toobalilt ja Lauri Laasilt saadikupuutumatuse võtmise taotlused riigiprokuratuurile tagastada, sest ehkki nende juures tehtud läbiotsimisteks andis kehtivale seadusele vastavalt loa prokuratuur, on seadus ise tema hinnangul põhiseadusega vastuolus."

Siin on õiguskantsler meelepärane kõigile saadikutele.

"Postimees": "Riigikogus leidis täna üksmeelset toetust õiguskantsler Indrek Tederi ettepanek muuta kodakondsuse seadust, et erandjuhtudel saaks kodakondsuse taotlemisel nõutava püsivalt riigis elamise perioodi hulka arvestada ka töö tõttu Eestist eemalviibimise aja.
Kodakondsuspoliitika ei tohiks välistada nende inimeste kodanikuks saamist, kes on sisuliselt Eesti ühiskonna liikmed."

Siin samuti toetab tema ettepanek Eesti kodakonsuspoliitika nõrgendamist ja EL-u eesmärkide kiiremat elluviimist, mis on Riigikogu ja valitsuse ühine eesmärk.

"Postimees" teatas hiljuti: "Õiguskantsler Indrek Teder tegi riigikogule sel nädalal juba teise ettepaneku muuta seadust, kuna peab kollektiivse töötüli lahendamise seaduses toetusstreikidest etteteatamise kolmepäevast tähtaega liiga lühikeseks."

Siin on jälle ta ettepanek meelepärane valitsusele ja parlamendile, sest see piirab toetusstreikijate õigusi ja aitab streike kiiremini maha suruda.

Nüüd on õiguskantsler teinud veel ettepaneku kaotada piirangud apteekide asutamisel ja seda põhjendab ta eelkõige ärivabaduse õigusest lähtuvalt. Eesti Apteekrite Liidu hinnangul annab see eelise suurtele välismaistele apteegikettidele ja tõrjub välja eestlastele kuuluvad proviisoriapteegid. Apteegiketid kuuluvad ärimeestele, kes on huvitatud vaid kasumist (Rootis vastava piirangu kaotamisel tõusid kohe ka ravimite hinnad ja jälle oli vaja riigi sekkumist), proviisoriapteegid lähtuvad aga eelkõige proviisorite ametivandest ja haigete huvidest, alles kolmandal kohal tulevad ärihuvid.

Siin on see ettepanek sobiv globaliseerumist toetavale valitsusele.

Tõesti on huvitav teada, kas õiguskantsler seiseb seaduste ja rahva huvide eest, või hoopis meie uusaadli ja isiklike huvide kaitsel?

2 kommentaari:

Anonüümne 11. oktoober 2012, kell 23:03  

Nr.1 Välismaisele ettevõtlusele (moodustab 80% eesti ettevõtluskeskkonnast) kehtestada tulumaks! (praegu müüakse rahva tööjõudu tasuta välismaa omanikele, nagu orjasid põhimõtteliselt). Sellest rahast saaks norm. üleval pidada kaitseväge, arste, politseid, tolli, piirivalvet, jne.
Nr.2 Moodustada erakorralised valimised ja muuta valimisseadust selliselt, et hääl läheks sellele, keda sa soovid ja oled valinud. Töötada välja kandideerivate isikute taustakontrollid, et ükski vabamüürlane või agent ei infiltreeruks uude valitsusse.
Nr.3 Astuda välja euroopa liidust ja IMF-st. Sulgeda piirid immigrantidele ja emigrantidele.
Nr.4 Moodustada rahvuslik majandus ühistute baasil. Toetada kõike eluks vajalikku tootmist, nagu põllumajandust.
Nr.5 Moodustada kodumaine pangandus ja rahva oma pank - ühistupank. Samuti keskpank eesti krooniga, mis ei ole seotud ühegi teise valuutaga. Inflatsioon olgu keskpanga kontrolli all.
Nr.6 Seada sisse julgeolek kõiges, kuna selliste meetmete korral ei ole suurriigid kindlasti rahul ja üritavad korraldada segadusi.
Nr.7 Moodustada liit Läti, Leedu, Poola, võibolla ka Soomega, ja moodust. ühine majanduslik omaette ruum
Nr.8 Teha koostööd Hiinaga. Üritada luua vastastikku kasulikke suhteid, et tagada Hiina "katus" julgeolekus.
Nr.9 Luua kord riigis ja keelustada liberaalne õõnestustöö: porno, tv show meedia jms tühikargamine.
Ja veel palju asju

Mm

Matti Ilves 13. oktoober 2012, kell 14:23  

Nende ettepanekutega võib enam-vähem nõus olla.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP