RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 22. oktoober 2012

Nukuvalitsusele anti ilmselt käsk

Algavatel järjekordsetel piirileppe kõnelustel pole enam sõnagi Tartu rahust. Sellega tunnistab Eesti pool Venemaa ajalookäsitlust mille järgi pole seda kunagi olnudki ning Eesti astus vabatahtlikult NSVLi. Analüütikute hinnangul annab see Venemaale signaali, et poliitilist survet avaldades on võimalik saavutada muudki. Piirileppe ratifitseerimisega edasiminek näitab, et seisukohti on muutnud Eesti või Venemaa. Teades, et Venemaa nõudmised on samad, ei läinudki kaua kuniks sültjas mass riigikogust suu lahti tegi.
Jõuetu välispoliitika kujundaja välisminister Urmas Paet ütles, et leppe teksti loodetakse täiendada “poliitilise seisukohaga, millega mõlemad oleks nõus”. Teisisõnu on Eesti pool järgi andnud.
Tartu rahu ära kaotamine võimaldaks kaotada Venemaa puhul ära ka tollase Vabariigiga sõlmitud lepped ning võtta arvesse vaid punkti, et peale Eesti taasiseseisvusmist elas Eestis sadu tuhandeid venelasi, kellest tänaseni paljudel kodakondsus puudub. Kuna Tartu rahu lepingu sisu viskas Eesti pool ise prügikasti, siis pole siin argument, et tegu on NSVLi okupatsiooni ajal siia toodud inimestega ja nende järglastega. Venemaa saab asuda santažeerima, et nõuda oma poliitilise mõjuvõimu suurendamiseks Eestis läbi vajalikke reforme. See on tõsiasi Lätis, kus Venamaa mahitusel suutsid talle lojaalsed jõud organiseerida põhiseaduse muutmise referendiumi.
Huvitav aga, mis on Eesti poolse meelemuutuse taga? Kas äkki Saksamaa, Prantusmaa ja Venemaa vahelised läbirääkimised andmaks Venemaale ilma kontrollita viisavabadust  Euroopa Liiduga, mille üheks takistuseks on Eesti-Vene piirileppe Venemaa poolne ratifitseerimata olek? Ilmselt küll. Nukuvõim on oma ohtlikust taas tõestanud.

Allikas: http://staap02.wordpress.com/
_____________
Eesti-Vene piirileppest lugege lisaks SIIT.
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP