RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 4. oktoober 2012

Sahin: Ansip ja Taliga on mõlemad pabinas

Kolmapäev, 03 Oktoober 2012 08:30

Sahin: Ansip ja Taliga on mõlemad pabinas Foto: wikipedia commons
Järjest rohkem haruametiühinguid on teatanud 1. oktoobril alanud tervishoiutöötajate streigi toetamisest ja ka ise hoiatusstreigi korraldamisest. Oma toetusest on juba teatanud kümmekond erialaliitu ja neid tuleb iga päevaga järjest juurde.
Protestijate arvukuse põhjal võime järelduse teha, et taasiseseisvunud Eestis pole töövõtjad nii otsustavalt oma õiguste eest üritanud välja astuda.
See paneb võimul muidugi pea valutama. Koguni riiklik lepitaja Henn Pärn teatas hiljuti, et tema ei saa sekkuda läbirääkimistesse, kuna arstide streigihoiatusel on poliitilise streigi tunnused. Ta arvas ka, et asjaga peavad tegelema hoopiski õiguskaitseorganid. Kas saab aga erapooletu riikliku lepitaja rollis olla mees, kes kandideeris viimastel riigikogu valimistel partei (IRL) nimekirjas. Tundub, et härra Pärn on hoopis oma ametikoha ära politiseerinud.
Mis puutub aga peaminister Andrus Ansipisse, siis tema on viimastel päevadel üsna jõuliselt streigi vastu sõna võtnud. Ta teatas riigikogus, et arstide nõudmiste rahuldamine on täiesti ebareaalne, ähvardades, et kui midagi tuleb, siis tuleb see kindlasti patsientide arvelt, kas nende rahakoti või nende heaolu arvelt.
Nagu sellistel puhkudel tavaline, üritab võim ikka vastandada erinevaid elanikegruppe, kes nõudvat teiste arvelt endale eelistusi. Tegelikult on aga peaminister jätnud tähelepanuta tõsiasja, et arstid ise on seadnud oma nõudmistes esikohale meie tervishoiusüsteemi reformimise, meditsiiniteenuse konveiermeetodil rakendamise lõpetamise ja inimlike töötingimuste loomise nii arstidele, õdedele kui hooldajatele.
Nelli on sel nädalal rääkinud mitmete kutseala ametiühingute asjapulkadega ja nende väitel on tunda Toompea ja Stenbocki maja survet streigilaine vallapäästmise katkestamiseks. Kui võimude tegutsemisest oma positsioonide säilitamisel võib veel aru saada, siis imestama paneb Eesti Ametiühingute Keskliidu juhi Harri Taliga tegevus või tegevu­setus.
Jääb mulje, et ta on ennast avalikkuse eest peitnud nagu kult rukkisse. Nelli andmetel toimus teisipäeval keskliidus nõupidamine, kus Taliga olevat väljendanud suulist toetust streigile ja lubanud ka pressiteate avaldada.
Kolmapäeval aga teatas Taliga uudisteagentuuri BNS vahendusel hoopiski, et keskliit ei õhuta töötajaid streigile ja soovitas probleemid lahendada kollektiivlepingute kaudu.
Ta distantseeris ennast sisuliselt streigist, väites, et oma töötingimuste ja palgatõusu eest peavad muretsema vastava sektori töötajad ja ametiühingute keskliit ei pea sekkuma.
Taliga hoiakute üle pole põhjust ka imestada, sest Nelli andmetel on ta kohtunud nendel võimu jaoks ärevatel päevadel, "konsulteerimaks" Andrus Ansipiga, ja mitte ainult üks kord. Nendest kohtumistest pole aga avalikkuse ette paraku jõudnud mitte ühtegi pressiteadet!
Toimetas Heiki Liivat
http://nelli.ee/news.php?nsID=42fe880812925e520249e808937738d2&lang=est

Allikas: SIIN

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP