RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 31. oktoober 2012

Soomes toimunud munitsipaalvalimised olid edukad rahvuskonservatiivide jaoks

Nendel valimistel osales kirju seltskond nagu see on omane demokraatlikule ühiskonnale. Osales ka rida Maarjamaiseid kalevipoegi, keda edu siiski ei saatnud. Samuti ei olnud valimised edukad suurvene vaimu ja -ideede advokaadil - üleilmse tuntusega šovinist Bäckmanil. Tema suutis kokku kraapida vaid 40 toetaja hääled, millest valtuksosutumiseks ilmselgelt ei piisanud.
Kuid väga edukaks osutusid soome rahvuskonservatiivid - Põlissoomlased. Põlissoomlased said eelmiste kohalike valimistega võrreldes juurde seitse protsenti hääli, samas kui Soome kolme suure erakonna toetus kahanes. Kõige rohkem kaotasid sotsiaaldemokraadid ja koonderakond.
Koonderakond sai valimistel 21,9 protsenti häältest, sotsiaaldemokraadid 19,6 ja keskerakond 18,7 protsenti, teatab YLE Uutiset. Kõige rohkem kaotaski eelmiste valimistega võrreldas sotsiaaldemokraatlik partei. Kunagi varem pole sotsid kohalikel valimistel saanud alla 20 protsendi häältest. Suured erakonnad kaotasid siiski hääli Põlissoomlastele, kes pälvisid 12,3-protsendilise toetuse. Põlissoomlastest sai populaarsuselt neljas erakond. Eelmistel valimistel olid Põlissoomlased alles kuuendad. Põlissoomlased võitsid kahes omavalitsuses – Pirkanmaal Kihniös ja Kesk-Soomes Uurainenis.

Allikas: http://bhr.balanss.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP