RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 24. oktoober 2012

VEIKO RÄMMEL: KOOLIPEKSUST JA SÕNUMITOOJA NUHTLEMISEST!

Veiko Rämmel

Koolivägivald, mulle küll meeldib enda leiutatud termin koolipeks rohkem, on Eestis probleem. Eesti politsei ja prokuratuuri suhtumine asjasse pehmelt öeldes imelik.
 Tänastest uudistest loeme, et soovitakse karistada ja ilmselt seda ka tehakse, video üleslaadijat. Idee siis asjaolus, et sõnumitooja on samuti kaassüüdlane või vaat et suurem süüdlane. Mõttekäigu loogikast (sellest õiguskaitsjate omast) on raske aru saada. Karistame sõnumitoojat, nagu jääks siis sündmus ise olematta. Probleemi endaga ja tõelise süüdlasega aga ei taha keegi tegeleda. Tõeline süüdlane vaatab vastu, kui viitsiks peegli ette astuda. Täpselt nii, süüdi on terve ühiskond, mis täna on pehmelt öeldes skisofreeniline. Seega siis lapsevanemad, õpetajad ja mis seal salata, ka politsei. Teise kandi pealt, kui neid videosid ei oleks, siis ei teaks me ka probleemist õhkagi, täpselt nagu nõuka ajal. Kerjuseid ei olnud ja eluheidikuid, sest neist ei räägitud nagu  ka narkomaanidest ja teistest ühiskonna probleemidest.
Ei olegi ju oluline, mis oli video ülesvõtja ja laadija motiiv. Tähtis on, et ta teadvustas ühiskonda probleemist ja nüüd saab ta karistada, vägivald aga samal ajal jätkub, kuna probleemiga ei tegele keegi.
 

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP