RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 22. november 2012

UUDIS: Ungari peaminister: kristlikud väärtused hüljanud Euroopa on kui liivale ehitatud maja

"Meil ei ole ei õpetuse ega usutalituste osas heaks kiidetud mitte ühtki asja, mis oleks vastuolus pühakirja või katoolse kristliku kirikuga."
(Augsburgi Usutunnistus)





Autor: uudistetoimetus   
kolmapäev, 21 november 2012
Active ImageUngari peaminister Viktor Orbán võrdleb oma kristlikud alusväärtused unustanud Euroopat liivale ehitatud majaga. Ungari valitsusjuhi sõnul ei ole praeguse kriisi tekkepõhjus majanduslik, vaid vaimne ning väljapääs seisneb kristlike väärtuse omaksvõtmises.
Peaminister Viktor Orbán kõneles Euroopa praegusest olukorrast ja alusväärtustest Ungari parlamendis Viini kardinalile Christoph Schönbornile Suure Risti teeneteordeni üleandmise tseremoonial, kus ta võrdles Euroopat Jeesuse Mäejutluses mainitud rumala mehega, kes ehitas oma maja liivale. Orbáni sõnul on siiski paljud inimesed pühendunud Euroopa rajamisele kristliku pärandi „kindlale kaljule“.
Ungari valitsusjuht on veendunud, et kristlikke põhimõtteid järgivas Euroopas ei oleks lubatud terveid riike langeda võlaorjusesse.
Sarnast seisukohta väljendas Ungari protestandist peaminister hiljuti ka ühel möödunud nädalal toimunud katoliiklikul konverentsil, kus ta rõhutas, et Euroopa kriisi aluseks ei ole majanduslik, vaid vaimne seisukord.
„Euroopa kriis ei tekkinud juhuslikult, vaid just nimelt needsamad kristlikud juured hüljanud liidrite hoolimatusest ja vastutusest loobumisest,“ ütles Orbán.
Loe pikemalt siit.

Vaata lisaks:

Allikas: SIIN

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP