RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 11. jaanuar 2013

Avalikustati dokumendid FBI Occupy Wall Street liikumise mahasurumisest

Märulipolitsei Occupy liikumist laiali ajamas Oaklandi linnas. Noah Berger/AP
Märulipolitsei Occupy liikumist laiali ajamas Oaklandi linnas. Noah Berger/AP 
Protsess oli palju mitmetahulisem, kui oskasime ette kujutada: uued dokumendid tõendavad, et 2011 aasta sügisene Occupy vägivaldne laialiajamine ei olnud koordineeritud mitte ainult FBI, USA kaitseministeeriumi (lühendiga DHS, orig. nimi: the Department of Homeland Security) ja kohaliku politsei poolt. Üks USA lähiajaloo kõige laiahaardelisemaid oma enese kodanike vastu suunatud operatsioone oli FBI-l koordineeritud suurpankadega koostöös.
Saamaks selgust 2011 aasta sündmustele, esitas The Partnership for Civil Justice Fund teabenõude. The Partnership for Civil Justice Fund (edaspidi PCJF) on poliitaktivistide Carl Messineo ja Mara Verheyden-Hilliard’i poolt algatatud mittetulundusühing, mis tegeleb inimõigustele, sõnavabadusele, diskrimineerimisele ja riigi tegevuse seaduslikkusele/legitiimsusele otsekohese ning karmisõnalise tähelepanu juhtimisega. Veebileht: www.justiceonline.org. Miks on mittetulundusühingutest saanud Ameerikas ainukesed üksused, mis püüavad leida selgust ja avaldavad põhilisi kodanikuõigusi käsitlevaid uudiseid?
Saadud dokument loob pildi hirmuäratavast DHS, FBI, politsei ja erasektori koostöö sulamist, mis koondub ühise nime all: Siseriikliku Turvalisuse Allianssi Nõukogu (orig. nimi: Domestic Security Alliance Council). Andmed paljastavad, et tollel monstrumil on üks juhtkond ja keskselt planeeritud ning juhitud missioon. Kokkuvõtlikult paljastub, kuidas politsei ja DHS töötavad koostöös pankadega(või nende juhtimisel?) repressiivaparaadina mässumeelsete USA kodanike ohjamiseks.
Andmed avaldati peale pikka viivitust jõulude ja aastavahetuse-vahelisel nädalal. Ilmsiks tuleb orwelllik jälgimisühiskond: kuue Ameerika ülikoolilinnaku korravalvurid jagasid FBI-le linnaku administraatori nõusolekul andmeid Occupy liikumisega seotud olevatest üliõpilastest; pangandusliidrid istusid FBI ametnikega ühise laua taha arutama eraturvateenistuste poolt kogutud informatsiooni protestijatest; Occupy liikumise mahasurumise plaan loodi juba kuu aega varem, kusjuures see pakuti välja samade institutsioonide esindajate poolt, keda protestijad ohustasid; arutluse all oli isegi Occupy ninameeste palgamõrv.
PCJF tegevdirektor Mara Verheyden-Hilliard kommenteerib dokumentidest leiduvat järgmiselt: „PCJF valduses on dokumendid, mis paljastavad, kuidas FBI suhtus Occupy liikumisse kui potentsiaalsesse terrorismiohtu. Lisaks leidsime, et FBI oli üleriigiliselt ja täistuuridel rakkes liikumise jälgimisega juba 2011 aasta augustis – see oli juba kuu enne Wall Street’le telklaagrite asutamist. Need dokumendid – ja usume, et see on alles jäämäe tipp – on aknaks FBI üleriigilisele seire, jälgimise ja rahumeelsete Occupy liikumise osavõtjate kohta andmete kogumisele. Lisaks tuleb välja, et antud föderaalasutused on de facto Wall Street’i ja Ameerika suurfirmade käepikendus.“
Allikas:
Wolf, Naomi (29.12.2012). Revealed: how the FBI coordinated the crackdown on Occupy. The Guardian. URL:  http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2012/dec/29/fbi-coordinated-crackdown-occupy

Allikas: SIIN

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP