RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 8. jaanuar 2013

Eesti lastele tehtav multikulti ajupesu nüüd ka ajalooraamatuis

Eesti ajalooraamatuis on tehtud tõeline kannapööre.  “Täiesti on loobutud muistse vabadusvõitluse ideest ja ka etniline vahetegemine on kõvasti väiksem.”
Sisuliselt on ära kaotatud varajasel keskajal eestlaste(keda uue käsitluse kohaselt ei esine) vastu peetud verine vallutussõda, mis lõppes veriste repressioonidega. Nüüd on tahetud jätta sellest muljet kui “erinevaste õiguskogukondade vahelisest arusaamatusest.”
Üks kõnesoleva teose autoreist on korduvalt väljendanud veendumust, et Eesti ajalugu tuleks siitpeale kirjutada nii, et see muudaks avalikkuse vastuvõtlikumaks eurointegratsiooni ideedele. Nii et kui te arvate, et ideoloogiline ajalooteadus kuulub pöördumatult minevikku, arvake uuesti.
Eestlane, kui rahvus, on eurointegratsiooni ja multikulti riigi loomisele tekkida võiva vastasseisu vähendamise huvides sisuliselt elimineeritud. Näiteks pole enam Jüriöö ülestõus kui võitlus, mida reaalselt peeti võõrvallutajate Eestist väljalöömise eesmärgil ja see poleks saanud toimuda, kui teatud etnilise grupi esindajad(eestlased) poleks selles omavahel kokku leppinud, vaid on nüüd mingi suvaline mäss. Eitatakse, et tegu oli rahvusliku ülestõusuga, kuigi mingit reaalset alternatiivi, mis ta siis eurointegrastide arvates oli, pole propagandistidel tuua.
Ei saa nõustuda aga väitega, et etnilist vahetegemist ei olnud – oli ikka küll – põhimõte, et veri on paksem kui vesi kehtis nii tsunftides kui gildides. See selgub ka Suurgildi, Kanuti gildi, Oleviste gildi temaatikaid uurides.
Ajaloo ümberkirjutamine ei erine sugugi NSVLi siinse võimuharu motiividest. Kuigi ka varasem käsitlus oli täis vigu ja omas teatud inertsi NSVLi ajalookäsitlusest, pole uusversioon sugugi etem rämps, vaid pigem hullem. Jääb vaid tänada õnne, et sai koolis käies iseseisvalt alustatud ajloo uurimist ja ka poliitiliselt mittekorrektsete autorite teoseid. Vaid nii saab mingigi pildi reaalsest ajaloost.

Allikas: http://staap02.wordpress.com/

2 kommentaari:

Anonüümne 8. jaanuar 2013, kell 16:33  

Millise ajalooraamatuga antud juhul tegemist on? Teie allikas ei viita ühelegi kooliõpikule ega -raamatule, kust sellist "multikulti ajupesu" leida võiks (eeldades muidugi, et Jüriöö ülestõusu klassifitseerimine mässuna on autori arvates ajupesu).

Matti Ilves 8. jaanuar 2013, kell 16:48  

Õigem olnuks kirjutada allikale. Muide see pakub ka mulle huvi, proovin siis ise kirjutada.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP