RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 18. jaanuar 2013

Saksamaa kahtleb oma Atlandi ookeani-taguste kullavarude olemasolus

Pilt: Deutsche Bundesbank/Associated Press
Teoorias peaks Saksamaa olema kullavarude suuruses maailma riikide järjestuses teisel kohal. Ametlikud allikad väidavad, et kõige enam on investeerinud kulda Ameerika Ühendriigid, kelle valduses peaks olema 8133,5 tonni kulda ja teisel kohal 3395,5 tonniga Saksamaa, mis peaks tegema ligikaudu 270 000 kullakangi.
Seoses külma sõja-aegse Nõukogude Liidu invasiooni hirmuga hoiustati pool kullavarudest (s.o. 1500 tonni) New York’i Föderaalreservi valdusesse ja 450 tonni Prantsusmaa keskpanka, mis asub Pariisis. Ülejäänud osa paikneb Saksamaa keskpanga peakorteris Frankfurtis.
Tänaseks on Nõukogude Liit lagunenud ja õigusjärglane Venemaa enam säärast ohtu endast ei kujuta. Lisaks eelnevale on hakanud levima kuuldused, et Saksamaa kulda enam Föderaalreservi valdustes ei eksisteerigi. Saksmaa keskpank on saanud kriitika osaliseks väidetava ebakompetentse halduse eest. Saksamaa riigikontroll (saksa k. Bundesrechnungshof) väidab, et kullavarusid ei ole kunagi füüsiliselt üle kontrollitud, mistõttu tuleb varud esimesel võimalusel kodumaale toimetada. Keskpanga esindus vastas, et ei ole alust kahelda välismaiste hoiustamisasutuste aususes ja varude terviklikkuses. Siiski on otsus vastu võetud ja edaspidi pidavat Saksamaa hakkama välismaal hoiustama kaubanduslikel eesmärkidel koguvarudest ainult väikest osa.
Kasutatud materjalid:
Bundesbank to retrieve $200bn of gold reserves. (15.01.2013). The Guardian. URL: http://www.guardian.co.uk/world/2013/jan/15/bundesbank-retrieve-200bn-gold-reserves
Bringing in the bullion: Germany to repatriate gold from US and France. (16.01.2013). Russia Today. URL: http://rt.com/news/germany-reclaims-gold-us-094/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP