RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 14. veebruar 2013

Elektrituru avamine on läbikukkumine, Parts peaks tagasi astuma

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond
Pressiteade
Tallinn, 13.02.13

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond leiab, et elektrituru avamine on praegusel kujul olnud läbikukkumine ja andnud tõsise löögi eesti elanike majanduslikule heaolule. Konservatiivne Rahvaerakond soovitab majandusminister Juhan Partsil tagasi astuda.

“IRL-i loosung kodukulud alla mõjub hüppeliselt kasvanud elektri- ja soojaarvete valguses inimeste mõnitamisena,” selgitab Konservatiivse Rahvaerakonna juhatuse liige Martin Helme. “Uue aasta esimeste elektriarvete saabumise järel on selge, et turu niiöelda avamine on üks suur bluff, tegelikult lasti monopoolne Eesti Energia vabalt hinda tõstma ja inimeste rahakoti kallale. Vastutus tekkinud olukorra eest on majandusminister Juhan Partsil, kes kas ei tahtnud või ei suutnud elektrituru ümberkorraldamist läbi viia nii, et see tagaks eesti majanduse konkurentsivõime ja välistaks inimeste elatustaseme järsu languse. Taolise monumentaalse ebaõnnestumise eest peaks minister otsima endale uue töö.”

Konservatiivne Rahvaerakond on seisukohal, et kuna sisuliselt ei eksisteeri avatud turgu, tuleb Eesti Energial kui jätkuvalt turul faktilist monopoolset seisundit omaval firmal hind võtta uuesti riikliku regulatsiooni alla. Elektri eksport teistesse riikidesse peab toimuma läbi riikliku ekspordiagentuuri, kes ostab odavaima hinnaga kokku Eesti turul oleva tootmisülejäägi. See tagaks, et eesti tarbija ei pea siin toodetud elektri pärast konkureerima endast rikkamate soomlaste ja rootslastega, tekitades hoopis hinnasurve alla. Elektrihinna alandamiseks tuleb lõpetada ära taastuvenergia tasude kogumine ning kaotada ära elektriaktsiis, kuna elekter pole luksuskaup. Riik kui omanik peab otsustavalt alandama võrgutasusid, mis on meil kõrgemad kui näiteks Soomes.

“Meie seisukoht on lihtne: Eesti kui elektrit tootev ja eksportiv maa peab olema kõige odavama elektriga riik piirkonnas,” ütleb Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Margo Miljand. “Meie elanike majanduslik heaolu ja majanduse konkurentsivõime nõuavad seda. Eesti Energia kasutamine riigi eelarve aukude lappijana kogutud dividendide näol tuleb lõpetada. Eesti riigi kõige hinnalisem ressurss on meie hinnangul tema kodanik, mis aga omakorda tähendab, et riik on kodaniku jaoks, mitte kodanik riigi jaoks riigikassa täitmise vahendina.”

Allikas: http://www.ekre.ee/

4 kommentaari:

Anonüümne 14. veebruar 2013, kell 11:19  

Töesti, ennem peaks Eesti lapsed köhud täis saama ja seejärel energiaturu avama(kui seda yldse avada tuleks). Prioriteedid puhta paigast ära.

Anonüümne 14. veebruar 2013, kell 13:47  

Miks elektrituruga peteti Eesti rahvast siis minna tuleb selleks reformi võimuloleku algusaastatesse.Ehk miks Eesti majandus on hääbunud ja toimub massiline väljaränne!Selleks ,et nüüd vähegi korvata tehtud kahju riigi eelarvele on asutud maksustama tarbimist ning eelviimasena on jäänud elektrihind mis tõstab kõikide kaupade ja teenuste hinda ning annab maksudena suurt lisatulu ,allesjäänud elanike arvelt.Viimasena on jäänud hiigellaen mis lähitulevikus võetakse riigile kaela.Mis siis sellise majanduslanguse algatas?Tegelikult on selle jätkumises süüdi kõik erakonnad.Algus algas aga venetransiidi purustamisest.Oma algaastatel nägi Laar selleks suurt vaeva ja suutis saavutada topelttollid mis esmasena tappis kõik rannaäärsed kalatööstused.Edasi tuli mängu juba Ilves ja USA poliitika.Läbi "värvliliste" revolutsiooni oli eesmärgiks ärritada Venemaa piirialasi.Kohalike rahvustele tekitatavat tagajärgede korvamist see ette ei näinud.Eestis puudutas see pikalt etteprovotseeritud pronksjunni teisaldamine ,koos veteranide haudades sorkimisega.Loogiline ,et Venemaa pidi reageerima kuna veteranide hääled moodustavad valimistel suure osa.Just sellest hetkest alustas Padari kärbetega riigieelarves mis peale ministri tagandamist suunati konkreetselt maksumaksjate hüvede hävitamisele koos maksukoormuse tõstmisega.Kuid on veel üks põhjus mida me järjest rohkem kogeme.Ja selle põhjuse nimi on Ansip.See mees ei ole juhuslikult sellise laastamistöö eesotsas.Ansipil on täiesti piisav põhjus hävitada Eesti rahvast.Ansipite suguvõsa on maast ja madalast koosnenud ideoloogilistest kommunistidest ,paljud neist on tapetud selle eest.On täiesti naeruväärne kuidas mees käib detsembrimässamise ohvreid mälestamas kui ta enda vanaisa selle eest süüdi mõisteti ja hiljem saklaste poolt lausa hukati.

Anonüümne 14. veebruar 2013, kell 15:53  

Olen eelpool rääkijaga nõus. Tahan lisada,et eestis pole olnud ainsatki parempoolset parteid. Kõik parteid on olnuid kallutatud vasakule ja esitlenud end kui pseudo parempoolsetena. Liberaal pole muud kui sõnakõlks marksist sotsialistile( Bill Cooper 1993.a)


Sisuliselt on meie suurepärased valitsejad kaevanud augu nii rahvale kui iseendale. Ma ei näe ainsatki lahendust praeguse süsteemi jätkusuutlikusele.
Kas valitsus mõtleb kaudse maksustamisega venitada, agoonias süsteemi aegade lõpuni? See pole lihtsalt võimalik.
Kuna riik on oma demoraliseerimis kampaaniaga jõudnud oma lõppfaasi, siis, et edaspidi elu eestis veel oleks peaks:
a. Võtma kasutusele intressivaba valuuta(mille vastu EL+SEB,Swedpank kuulutaksid koheselt sõja)
b. võtta IMF käest hiigellaen, mida makstakse tagasi aegadelõpuni?
c. riik lakkab olemast ja liidetakse lõpuks külge mõne teise liitriigi süsteemiga???
d. Toimub sõjaväeline riigipööre,kas sees või väljaspoolt piire ja kehtestatakse uus kord!
Eelmise korra pooldajad peavad siis elu eest põgenema.

Variante on veel aga tänaseks on selge,et vana süsteemiga enam edasi minna pole võimalik ja selle lõpp saab olema hullem,kui seda oli NL lagunemine 1991.a
Kuna eesti olematu majandus on ehitatud nagu kaartitest maja, piisab vaid maailmas mõne suurema sündmuse juhtumisest ja see kaartimaja kukub kokku.

Anonüümne 14. veebruar 2013, kell 16:52  

http://www.youtube.com/watch?v=5gnpCqsXE8g
Yuri Bezmenov räägib, Inglise keeles sellest,kuidas Nõukogudelik ülehaaramine ja demoraliseerimine laostab ameerika ühendriike.(loe: tänapäeva eestit kaasa arvatud).

Oluline on siit meelde jätta see, tsiteerin:
"Isegi kui ma praegu paneks piiri Nõukogudelikule ülevõtmisele ja ajuloputusele, siis kuluks meil ikkagi 15-20.a,et tehtut tagasi pöörata....
Kui on käes kriis, siis ainuke asi,mis on võimeline selles faasis demoraliseerimist peatama ja tagasipöörama on sõjaväeline sekkumine."



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP