RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 22. veebruar 2013

Endise KGB ametniku prohvetlikud ennustused

  yuricubanologybiweekly1 300x220 Endise KGB ametniku prohvetlikud ennustused
Endise KGB ametniku Juri Bezmenovi 1985. aastal välja antud videointervjuu pealkirjaga “Minu tööks oli pettus” kirjeldab väga detailselt protsessi, mida ta nimetab ideoloogiliseks õõnestamiseks. Huvitaval kombel on suur osa tema 29 aastat tagasi välja öeldud teesidest osutunud prohvetlikuks.

Juri Bezmenov sündis 1939. aastal Nõukogude Liidus kõrgema sõjaväeametniku peres ja üsna varsti pärast kooli lõpetamist värvati ta KGB ridadesse. 1970. aastal põgenes Bezmenov Kanadasse ning sai tuntuks USA poliitika pooldaja ja kommunismi vastasena.

Youtube’i klipis, mis näitab osa eelnimetatud dokumentaalist, kirjeldab Bezmenov ideoloogilise õõnestamise protsessi järgmiselt.
Ideoloogiline õõnestamine ehk psühholoogiline sõda on protsess, mis on avalik ja kõigile nähtav. See tähendab iga ameeriklase reaalsustaju muutmist sellisel määral, et hoolimata info küllusest ei suuda mitte keegi tulla mõistlikele järeldustele, mis oleks nende lähedaste, kogukonna ja kodumaa kaitsmise huvides.

Selle ajupesuprotsessi võib jagada nelja etappi
1. Demoraliseerimine on kõige pikem faas, võttes aega 15–20 aastat. See on aeg, mis kulub ühel põlvkonnal noortel haridustee läbimiseks. Neid programmeeritakse mõtlema ja reageerima teatud stiimulitele kindlal moel. See protsess on täielik ja pöördumatu ning selle tulemuseks on põlvkond inimesi, kes ei suuda adekvaatselt hinnata nende ees olevat realistlikku informatsiooni. Kui see protsess on läbitud, siis ainuke viis seda ümber pöörata on järgmise 15–20 aasta jooksul koolitada peale uus põlvkond teisiti mõtlevaid inimesi, mis on aga keeruline, sest esimene põlvkond on selleks ajaks jõupositsioonidel valitsuses, jõustruktuurides, äris, massimeedias ja haridussüsteemis. Tõese info levitamisel ei ole enam tähtsust. Demoraliseeritud isik ei oska infot adekvaatselt hinnata, faktidel ei ole enam tähendust.

2. Järgmine samm on rahvuse destabiliseerimine. See võtab aega ainult 2–5 aastat. Olulised osad destabiliseerimises on majandus, välissuhted ning kaitse.

3. Kolmas samm on kriis. Kesk-Ameerika näitel võib maa viimine täielikku kriisiolukorda võtta aega kõigest kuus nädalat. Kriisiolukorras toimub vägivaldne võimuvahetus riigi struktuuris ja majanduses.

4. Viimane samm on normaliseerumine, mis on küüniline Nõukogude Liidu propagandast pärit termin. See võeti kasutusele siis, kui Vene tankid sisenesid 1968. aastal Tšehhoslovakkiasse ning seltsimees Brežnev kommenteeris, et olukord Tšehhoslovakkia vennasriigis on normaliseerunud.

Bezmenov räägib, et see juhtub ka USA-s, kui rahvas lubab viia maa kriisi, uskudes valitsuse lubadusi maapealse paradiisi kohta. Kui valitsusel lastakse destabiliseerida majandus, muuta vabaturu kontseptsiooni ning luua Suure Venna valitsus eesotsas heasoovliku diktaatoriga, kes annab palju lubadusi, mille täitmisest ei hoolita. Nad loovad illusiooni, et olukord on kontrolli all. Ameerikas koolitatakse tervet põlvkonda inimesi, kes arvavad, et nad elavad rahuajal. Aga nad eksivad, USA elab välja kuulutamata totaalse sõja olukorras. Ja seda sõda ei ole algatanud välisvaenlane, vaid ülemaailmne kommunistlik süsteem.

Oma intervjuus pakub Bezmenov olukorrale ka lahenduse. Ta leiab, et selleks on oluline pöörata tähelepanu kahele aspektile – tuleb tekitada tugev rahvuslik püüd harida inimesi tõelise patriotismi osas ning selgitada neile sotsialistliku-kommunistliku ühiskonna ning Suure Venna valitsuse ohtudest. Kui inimesed ei mõista neid ohtusid, siis kaovad järk-järgult kõik üksikisiku vabadused. Ning teise sammuna tuleks rahval sundida oma valitsust, et too lõpetaks igasuguse kommunistliku režiimi toetamise mis tahes moel, et see ei saaks jätkata vaba maailma hävitamist. Valitsus ei tohiks osutada sellisele režiimile mitte mingisugust poliitilist, majanduslikku ega tehnoloogilist tuge.

Intervjuu on tehtud 29 aastat tagasi, kuid hoolimata sellest, et vahepeal on Nõukogude Liit lagunenud, võib sellest leida üllatavaid paralleele paljude maailma maade tänapäevase poliitilis-majandusliku olukorra kohta.

Originaalintervjuu: lühike variant, pikk variant.

Veel Bezmenovist: PolitiSite, Youtube, Wikipedia

Toimetas Katrin Suik

Allikas: http://www.telegram.ee/

4 kommentaari:

Anonüümne 22. veebruar 2013, kell 17:22  

Suurepärane artikkel. Mul on hea meel,et minu postitused pole läinud, tühja tuulde.
Juri Bezmenov teadis millest rääkis ja 29.a on piisav aeg,et tema väidete õigsuses, mitte kahelda.

Minu jaoks on tema kuulsaim tsitaat see:
"Faktid ei tähenda talle(demoraliseeritud isikule) mitte miskit.
Saage aru, et demoraliseerimis protsess on nii kaugele jõudnud ühendriikides, et see on ületanud isegi suurimad ootused (kommunistliku partei jaoks).
Isegi kui ma viiksin mõne kodaniku Nõukogude liitu ja näitaksin talle vangilaagreid ning kohutavaid tingimusi, milles inimesed elavad. Ka siis keelduks ta uskumast mind.
Kuni hetkeni, mil sõjaväegi purustab ta tahetjõu ja ta saab saapaga suure löögi oma paksu tagumikku. Siis alles hakkab ta mõistma."

See tsitaat iseloomustab suurepäraselt meie poliitikuid, kes eiravad fakte ja soovivad elada illusioonides. Kuid olen veendunud, et nii pea kui need "kasulikud lollid" oma töö on teinud. Vabanetakse neist vahendeid valimata, nende samade isikute poolt,kes nad üldse lubasid võimule tõusta.

Matti Ilves 22. veebruar 2013, kell 19:05  

Jah, õiged järeldused. Meil vohab moraalitus kõikjal ja isegi tavalistele inimestele, rääkimata valitsejatest, on raske midagi selgeks teha. Aga loobuda ei tohi, siis kaome ja meie riik takkaotsa.

Anonüümne 23. veebruar 2013, kell 20:40  

Aga miks haritud rahvas seda demoraliseerunud poliitikute jama rahulikult pealt vaatab, laseb ennast lollitada.
Ma saan veel aru et nn massid on manipuleeritavad, aga meie kuulus nn eliit, miks nemad vaikivad?

Ja mida tähendab robotitõrjes see kaks sõna, on ju sõna ja number ja needki nii hägused, et minagi ei näe õieti.
Veidi ülepingutatud selle salatsemisega.

Anonüümne 24. veebruar 2013, kell 08:40  

Bezmenov on sellele olukorrale andnud sellise vastuse:
"Praegust (1982) on võimule saanud esimene põlvkond demoraliseerunud poliitkuid. Kui palju inimesed ka ei püüaks nad on nendega hädas, neist on võimatu lahti saada. Neid valitakse ikka ja jälle tagasi."

Muidugi pole Bezmenov jumal ning on ka olemas veel üks tore raamat. Anatoli Kolizen: New lies of the old ( vana süsteemi uued valed).
Kus, Kolizen märgib ära,et Nõukogude liidu lagunemine on pikajalaline plaan, mis lubab tema sateliit riikidele vabadust ja iseseisvust ning NEP laadse majandussüsteemi lubemist. Kuid riike jääksid ikkagi juhtima, kas siis otse või varjust väljavalitud KGB ning kommunistliku parte kõrged ametnikud. Kõlab tuttavalt?
Kolizen rõhutab,et vabadus on ajutine ja teenib eesmärki saavutamaks uue maailmakorra lõppeesmärki. Mille saavutamise järel, kõik liiduvabariigid taas ühendatakse. Ehk siis lahuta ja valluta põhimõttel.

Lõpetuseks veel üks tsitaat Bezmenovilt:
" Kui te lubate kommunistlikul parteil oma lõppeesmärgini jõuda, siis ei jää maailma ainsatki vaba riiki, kuhu te saakside põgeneda.
Kui te just ei taha elada Antarktikas,pingviinidega ja külmetata end ära."



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP