RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 23. veebruar 2013

USA uus kaameratesüsteem hakkab jälgima kõiki liikuvaid objekte

  AerialDrones main 0224 300x169 USA uus kaameratesüsteem hakkab jälgima kõiki liikuvaid objekte
“Suur Vend” on teinud Ameerika Ühendriikides järgmise käigu ja valmis saanud jälitussüsteemi, mis suudab jäädvustada ühe linna piires liikuvad objektid kuue kilomeetri kõrguselt.

Seda võimaldab uus 1,8-gigapiksline videosüsteem, mis valmis firma BAE Systems ja USA kaitseministeeriumi alluvuses oleva agentuuri (Defence Advanced Research Projects Agency) koostöös. Sensor kasutab nelja läätse ja sadu 5-megapiksliseid mobiilikaameraid.
Kaamerad on plaanis kinnitada mehitamata lennumasinatele, mis kava kohaselt hakkaksid töötama päikeseenergial ja püsiksid õhus aastaid. Ühele droonile kinnitatud kaamerad suudaksid keskmise suurusega linnas jälgida ka tillukeste objektide liikumist. Kaamerate resolutsioon oleks piisavalt hea, et näha inimesi käega lehvitamas ning seda, milliseid riideid nad kannavad. Süsteem suudaks talletada üle 5000 tunni kõrglahutusega videot, seda samal ajal ka maapealsele keskusele striimides.

Projektiga alustati juba 2007. aastal, kuid avalikkuseni on täpsemad faktid hakanud jõudma alles nüüd. Suur osa infost on ikka veel salastatud. Business Insider kirjutas, et ekspertide ennustuste kohaselt on 2020. aastaks USA taevas 30 000 jälgimisdrooni ning juba käib töö ka programmide kallal, mis suudaksid videoid analüüsides kindlaks teha, kas nähtav liikumine võib olla ohuallikaks.

Vaatamata paljude ametnike kinnitusele, et sellised jälgimissüsteemid on mõistlikud ja inimeste turvalisuse huvides, tekitab “Suure Venna” valvas silm paljudes inimestes juba aastaid tõsiseid küsimusi.


Allikad: Infowars, Wikipedia, Live Leak (kaameraid tutvustav video), Business Insider


Toimetas Maarja Aljas

Allikas: http://www.telegram.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP