RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 1. veebruar 2013

Washington kiitis heaks keemiarünnaku lavastamise Süürias?




Neljapäev, 31. jaanuar 2013  kell 9:24 
keemiarelv
Nädal tagasi avaldati veebis väidetavad Suurbritannia julgeolekufirma Britam dokumendid, mis kannavad märget “konfidentsiaalne”. Nende hulgas on Britami ametnike allkirjastatud relvamüügilepinguid, andmeid firma töötajate kohta ja juhtkonna isiklikku e-posti kirjavahetust. Nime JAsIrX all tegutsev ja ilmselt Saksamaalt pärit häkker teatas, et omandas failid Britami Malaisias asuvate serverite kaudu.

Avaldatud e-kirjades konsulteeritakse muu hulgas keemiarelvade varjatud toimetamist Süüriasse. Ühes kirjas küsib Britami äriarenduse juht David Goulding firma direktorilt Philip Doughtylt viimase arvamust Katari pakutud tehingu kohta, millel olevat ka Washingtoni toetus.
Siit lingilt saad näha ka e-kirja ekraanitõmmist.

“Phil
Me saime uue pakkumise. See on jälle seotud Süüriaga. Katarlased tegid ahvatleva pakkumise ja nad vannuvad, et sellel ideel on ka Washingtoni heakskiit.
Me peame toimetama CW Homsi, Nõukogude Liidu päritolu Liibüast toodud gaasimürske, mis on sarnased nendele, mis Assadil oleks pidanud olema. Nad tahavad, et kasutaksime oma Ukraina päritolu töötajaid, kes räägivad vene keelt ja peaksime sellest tegema ka videosalvestuse.
Tegelikult arvan ma, et see ei ole eriti hea idee, aga pakutud summad on hiiglaslikud. Sinu arvamus?
Parimate soovidega
David”

Lekkinud dokumentide hulgas on ka vähemalt nelja arvatava Ukraina palgasõduri isikutunnistuste koopiad. Britami kodulehekülje põhjal on tegu Briti eriteenistuse taustaga ettevõttega, mis tegeleb riskijuhtimise ja konsultatsioonidega. Firma on tegutsenud Araabia Ühendemiraatides, Iraagis ja Liibüas.
Fakt, ei plaani kuuluks ka keemiarelv, mille sarnane oleks pidanud olema Assadil, vihjab sellele, et plaanitakse korraldada libaoperatsiooni, süüdistamaks Assadi ja Süüriat näiteks Katari ja NATO poolt.
Kui väide, et selline skeem on heaks kiidetud ka Washingtoni poolt, oleks tõestatav, saaks Obama administratsiooni süüdistada kaasosalistena sõjakuriteo kavandamises.

Üks süsteemianalüütik, kes paljastatud dokumente analüüsis, jõudis järeldusele, et e-kirjad näivad autentsed ja fakte tuleks kontrollida. Juba eelmisel aastal hakkasid ringlema ka kuulujutud, et USA poolt toetatud mässulised on nõus lavastama keemiarünnakut, milles süüdistataks Assadi režiimi, et NATO sõjalist sekkumist õigustada.
Seejärel augustis hoiatas president Obama, et keemiarelva kasutamine või isegi transportimine Assadi režiimi poolt oleks tõeline nugade peal kõndimine ja nõuaks sõjalist sekkumist. Prantsusmaa president François Hollande järgis seda ideed ja sõnas, et selliste relvade kasutamine oleks õiguslik põhjus otseseks sekkumiseks. Muidugi ei vaikinud sel teemal ka Iisrael.
Umbes samal ajal vahendas Süüria uudistekanal Addounia, et üks Araabia firma vahendas ostutehingut, milles olid 97 000 dollarit tükk maksnud 1400 kiirabiautot, mis on varustatud gaasi- ja keemiafiltrisüsteemiga. Väidetavalt valmistuti nii võimalikuks mässuliste rünnakuks. Lisaks valmistati ette ka 400 sõidukit, mis antaks ohu korral sõjaväe kasutusse.
Detsembris ilmus välja šokeeriv video Süüria mässulistest, kes testisid jäneste peal närvigaasi, mis omakorda õhutas kuulujutte, et neil on juba keemiarelvad olemas.

Huvitav on veel ka see, et veel mõne päeva eest liikus Facebookis ringi ekraanitõmmis, millel võimalikku lavastatud keemiarelvakut kajastas ka prestiižne uudisteleht Daily Mail. Täna me seda artiklit ajalehe kodulehelt enam ei leia.

Toimetas Mariann Joonas

Allikas: http://www.telegram.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP