RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 9. märts 2013

Eesti peaks ja saaks end täiesti ise ära toita

Seemnekartuli sorteerimine Tartumaal 1913
Tervisliku toidu asemel sööme kauasäilivaid kaloreid
Eestis on hea elada. 1790ndatel jõudis sellele arusaamisele Tumanski, kes uuris tsaari palvel kohalikke olusid Eesti ja Karjala aladel. Hoolimata sellest, et meie saunaprotseduuri sügavam sisu talle arusaamatuks jäi, tõdes uurija: kõik eluks vajalik on kohapeal olemas.
„/.../ tšuudid ja eestlased pruugivad kasesauna sellisel viisil: võtavad noori kaselehti, laotavad need maha, pärast katavad end nendega, see tekitab higi ja puhastab verd”.
Eks ka nii võiks proovida, aga tavapärane on ikka kasevihaga vihtlemine.
Kase kohta oli tal veel tähelepanekuid: „/.../ kevadel on väga vajalik ning tervisele kasulik juua tema mahla, ja mõned teevad sellest mahlast mitmesugusete ainete lisamise abil jooki, mis sarnaneb šampanjeriveiniga, teised aga korralikku äädikat”.
Ka jõhvikate kasutamine on ära märgitud. „Jõhvikat, seda nii kiiduväärset ja kasulikku vilja tarvitatakse kasuga paljude sisemiste ja välimiste haiguste vastu ja tuleb imeks panna, et ei leidu kedagi, kes laseks neid marju müügile ja asendaks nendega sidruneid”.
Loodus korraldab
Juba kakssada aastat tagasi saadi ka rikaste ja ilusate maailmas aru, et eluks vajalik on kohapeal olemas, loodus on nii seadnud, et kus on inimene põliselt elanud, seal on selleks ka sobivad tingimused olemasd. Just sellele laiukraadile vastavad.
Paneb imestama, et meil julgevad paljud väita, et ilma roheliste pulbrite ja tablettideta oleme määratud hukule. Pigem vastupidi. Meie esivanemad venitasid edukalt tänapäeva välja, juba väga pikka aega on meid, eestlasi, siin miljoni tuuris elanud. Sobiv hulk sellel maatükil toimetulekuks.
Ja mina ei hüsteeritseks väikese rahvaarvu vähenemise üle – kui meid on vähem, vajame me ju ka vähem ühiste kulutuste tarbeks. Ainult orjapidajal on põhjust ähmis olla, kui orje väheks jääb. Demokraatias toimib elu ikka endistviisi edasi. Kui kõik panustavad ühisesse elukeskkonda. Kui kõik saavad maailma toimimisest sarnases dimensioonis aru.
Eks toidu puhul on oluline ta kõigepealt ära tunda. Seda tarkust annavad meile esivanemad – söödava mittesöödavast eristamise. Tänasel päeval oleme me ennast aga naiivselt usaldanud toidu kokkukeetjate kätesse. Kas nad on rahva jätkusuutlikust edenemisest hoolivad, näitab aeg.
Toit tapetakse ära
Kui tootja on targale tarbijale toidu solkimisega vahele jäänud, siis tema toodetest loobutakse. Näiteks müües vorsti, milles pole liha. Aga meie rakumälu väidab, et vorst = peenestatud ja maitsestatud liha, mitte sojavalk ja lihamaitseline kemikaal.
Küpsis oli vanasti ikka jahu, muna, või ja suhkur, mitte sünteetiliselt toodetud margariin segatud muude kahtlaste pulbritega.
Sageli toit lihtsalt tapetakse ära. Ta ei sisalda enam vitamiine, bioaktiivseid aineid ja mikroelemente, nagu looduse poolt ette nähtud. Ta ei anna meile eluks vajalikku materjali ja nii ongi vaja tablette juurde manustada.
Meie oleme töötlejale usaldanud toiduvalmistamise, et aega kokku hoida ja oleme nõus osa oma teenistusest neile andma. Nemad aga ei anna meile seda, mida soovime – tervislikku toitu, vaid on selle odavuse saavutamiseks muundanud kauasäilivaks kaloriks. Jah, kaloreid on, toitu kehale mitte.
Usalduse tagasivõitmine ei ole lihtne. Eks me siis niikaua püüame ise, päritud tarkuse baasil keeta ja küpsetada.
Elame nagu suurpere
Meil on juurkad, mille toiteväärtus vastu kevadet isegi suureneb – need tunnevad, et kevad tulekul ja panevad elumahlad liikvele. Pole vaja ei plastmasskurki ega -tomatit, väga hästi kõlbab krõbistamiseks toores peet, kapsas, kaalikas, kõrvits. Rääkimata porgandist. Ikka eestimaised, kohalikult talunikult hangitud. Ja kui sinna juurde saab veel täispiima, milles 30 000 bioaktiivset ainet sees! Ning värskelt jahvatatud jahust teraviljatooteid. Võimalikult täisteralisi. No siis peaks karv läikima küll!
Äkki peaks meie, eestlased, hakkama elama nagu suur pere? Noh et ühendame juba olemasolevad kärgpered veel suuremaks. Keegi peab lehma, keegi kasvatab kartulit, keegi koob puhtast lambavillast sokke-kampsuneid. Ja lisaväärtuse arvelt, mille oleme kogunud väljapoole müües, ostame ka natuke, nii vähe kui võimalik ja nii palju vajalik plastmassvidinaid, elektroonikajuppe ja lendavaid taldrikuid.
Tumanskil oli õigus: meil on eluks ja edenemiseks vajalik olemas. Skype, uraan, viljakas maa, põlevkivikeemia. Kui me neid juhuslikult just maha pole müünud neile, kes meid hiljem orjadena pidama hakkavad.
Järgmises loos jätkan Eesti elu kiitmist, kirjutan meest ja meestest.
http://www.maaleht.ee/news/tarbija/tarbijauudised/tervisliku-toidu-asemel-soome-kauasailivaid-kaloreid.d?id=65767802

Õigete põhimõtetega artikkel. Me saaksime ise täiesti end ära toita. Maad meil on, vett meil on, keskkonnakatastroofe ja parasiite on vähe jne - ideaalne paik! Aga siin on üks aga... Meid juhivadki demokraatia fassaadi taga orjapidajad. Nende eesmärk on hävitada ise läbi aastatuhandete hakkamasaanud rahvad. Nendele on oluline vaid raha ja kõik mis takistavad neil muuta rahvaid lüpsilehmadeks, see tuleb hävitada. Rahvad tuleb asendada multikultuurse juurtetu orjamassiga, kes toodaks iseendale rämpsu. Selle orjamassi ainus eesmärk on tarbimine ja omandada aina uusi ja uuemaid mõttetuid saasttooteid.

Riik peaks looma üle-Eestilise oma ja omahinnaga  esmatarbekaupade keti. Igasugustele välismaistele saasta müüvatele korporatsioonide kettidele tuleb anda jalaga perse! Kui oma tootja on kindel, et tema tootele on pidevalt turgu ja pole välismaist ebaausat konkurentsi, siis läheb ka omamine-tervislik toode palju odavamaks ja kõik oleksid rahul - nii tootja kui ostja. Aga meie riik ei ole enam meie oma. See on maha parseldatud suurkorporatsioonidele ja nende suurprojektile EL-ile.

Saastoodete müük on ka selle taga, et aina enam haigestuvad noored igasugustesse (eriti immuunsusprobleemidega) haigustesse. Ka maaeluga kokkupuute puudumine soodustab haiguste teket, sest lastel ei teki nooruses vajalikud kaitsekehad organismis. Ja siis tuleb see teistlaadi keemi appi - ravimistööstus! Sellegi eemärk pole inimest aidata, vaidlüpsta teda kuni surmani. Mitte terveks ravida ja mitte lasta ka ära surra - see on orjapidaja peamine eesmärk!
Allikas: http://rahvuslik.blogspot.com/
_______________
Lugege lisaks SIIT. 
M.I. 

2 kommentaari:

Anonüümne 9. märts 2013, kell 13:32  

üks kõige imelikum leid toidu koostises oli mul Premia vanilla ice supersize jäätises E171 ehk titaandioksiid ehk valge laevärv, lastele? hea ja odav, ehitusmaterjalides müüakse kottidega

Anonüümne 9. märts 2013, kell 23:43  

Eks tänaseks ole aru saada, et inimesi on vaja vähendada globaalselt. Liialt palju sigineb juurde. Miks seda eestis rakendatakse on aga imelik. Siin arvud ja numbrid normis. Ju meil on ees meie endi seast valitud-roninud eesorjad, kes ise otsivad võimalusi kuidas kõrgematele ülemuste doktriine täita, isegi kui pooli asju ei oleks vaja teha. Ei olnud vaja põllumajandust nullida või tallina vett maha müüa. Nüüd peale sellist mahaparseldamist tundub imelik mingit väikest peenart kõblata, kui oleks olnud võtta terve infra koos traktorite, lautade ja süsteemidega. Sead tuleks vastutusele võtta, kuid eks need saavad oma laksu vaenlase käe läbi nagu ajalugu teab pajatada ja kohalikul ei olegi vaja oma käsi määrida.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP