RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 30. märts 2013

MATTI ILVES: KAS HAKATAKSE LOOMA UUT ERAKONDA?

Kui poole aastaga midagi ei muutu, hakkab Eesti Panga nõukogu esimees - peagi lahkuv - Jaan Männik pärast kohalikke valimisi looma uut erakonda eesmärgiga taastada eetilisus poliitikas ning usaldus rahva ja poliitikute vahel, kirjutab "Postimees". Ja veel samas: "Männik ütles, et uuel erakonnal ei pruugi üldse olla väga eriline poliitiline programm võrreldes praeguste parempoolsete erakondade omaga, aga olulisim on just inimeste küsimus. «Raha läheb ka kindlasti vaja, aga tuleb aru saada, kus on just see suur raskus – see on inimressurss.»"

Siin Männik vassib - nii kui paljud ajakirjanikud ja poliitikud, sest võimuerakondade hulgas ei ole parempoolseid erakondi, on vaid liberaalid, sest sinna tuleb arvata IRL, kes proovib veel end ehtida parempoolsuse sulgedega. Eestis on vaid üks tõsiseltvõetav parempoolne rahvuslik erakond ja see on Eesti Konservatiivne Rahvaerakond.

Kahtlemata on väliseestlasest Rootsis sündinud ja seal hariduse saanud ärijuhil, praegusel Eesti Panga nõukogu esimehel Jaan Sven Männikul piisavalt karismaatilisust ning sidemeid, et koondada enda ümber  rahakaid, millegiga veel rahulolematuid ärimehi. See ongi meie oludes peamine eeldus uue partei kiirel asutamisel ja propaganda tegemisel sellele projektiparteile.
Männik eksib, kui peab raskuseks inimressursi olemasolu. Suur raha tõmbab enda poole igasuguseid poliitikutest ülejooksikuid ja see on täpselt paras koht IRL-ist peaaegu eraldunud seltskonnale, kes on koondunud MTÜ-sse Vaba Isamaaline Kodanik. Samuti parlamendiseltskonnale "demokraadid", kes ennatlikult sõlmisid koostöölepingu sotsidega, aga eks seda lepingut on ju võimalik tühistada kui näha on parem pakkumine. Probleemiks ei ole ka lihtliikete värbamine, ning ühekordne valimisedu piisavalt asjatundlike poliittehnoloogide olemasolul ja ka need on võimalik tööle võtta siit, või siis välisriikidest sisse osta.

Ütlen aga seda, et Jaan Männik peaks tõsiselt mõtlema, enne kui sellise sammu astub, sest sellest ei tule midagi head ja parteid ootab suure tõenäolisusega Erakond Res Publica saatus.
Ainus õige tee oleks Männikul ja tema mõttekaaslastel asuda EKRE-t toetama, kuid vaevalt seda juhtub, sest see erakond seisab kindlalt Eesti huvide eest ja ei lähe kaasa E Liidu praeguste valitsejate globalistlike huvidega, mida jagavad ka Eesti valitsejad ning suur osa ärimehi.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP