RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 21. märts 2013

MATTI ILVES: KAS PANGAD VÕTAVAD ÜHISKONNAS ABSOLUUTSE VÕIMU? KÜPROSE PRETSEDENT

Äsja tuli Euroopast pommuudis, nimelt seati Küprose päästepaketi tingimuseks ühekodse maksu kehtestamine hoiustajatele! See on erakordselt suure tähtsusega prtsednet E Liidus, kus eraisikute hoiused olid seni kaitstud 100 000 € ulatuses pangakonto kohta. Selline hoiuste kaitse on omane enamusele demokraatiale pretendeerivatele riikidele.
Küprose 10 miljardise abipaketi raha läheb enamuses jälle pankade päästmiseks (vajati tegelikult 17 miljardit) ja eeltingimuseks seati, et hoiustajad peavad alla saja tuhade euro jäävalt summalt ära andma 6,75 protsenti. Neile, kelle hoiused ületavad 100 000 eurot, on maksu suurus 9,9 %. Millised lõplikud maksud kehtestatakse hoiustajatele, otsustab Küprose parlament.
Sellise otsusega riskivad Euroopa rahandusministrid pangapaanika tekistamisega E Liidus. Meie minister Ligi kiirustas aga seda otsust juba heaks kiitma.

Miks selline olukord üldse on tekkinud? Meile peaks teada olema, et maailmas suures osas valitseb praegu suurpankurite kehtestatud kapitalismi värdvorm - finantskapitalism, millel ei ole tegelikult tõelise kapitalismiga midagi ühist, sest kapitalismi iseloomustab loov eetika, mis põhineb  individuaalses vastutuses, otstarbekas täpsuses, hariduses, inimese tubliduses ning eelkõige kasumi kõlbelises tarvitamises. Loodud finantskapitalism põhineb aga lihtlabasel liigkasuvõtmisel.
Finantskapitalistid on õhutanud riike ja ka inimesi võtma järjest enam laenu. Seepärast, kõlbmatute poliitikute toel, on paljud liidu riigid suurtes raskustes. Pankurid on ülikasumite nimel võtnud suuri riske ja suur osa panku on nüüd jõudnud pankroti äärele.

Pankuritel on aga tugev, poliitikuid enda lõaotsas hoidev lobi! Seda näitas juba hiljutine ESM-i vastuvõtmine. Selle tulemusel maksavad riigid kinni pankurite võlad. Nüüd on astutud järjekordne samm, sisuliselt kooritakse inimeste-hoiustajate seljast kaks nahka ja pannakse lisaks riikidele võlgu kinni maksma juba konkreetsed isikud. See nätab ka, kuidas E Liit on võimeline kohtlema väikeriike nagu katsejäneseid, kui selline erahoiustajate röövimine peaks Küprosel "täiesti seaduslikult " õnnestuma, siis võib sellist skeemi proovida kasutada ka suuremate riikide kallal.
Nüüd on ka teatavaks saanud, et Küprose parlament lükkas tagasi sellise abistamise. Igatahes on nn. troika (Maalimapank, E Keskpank ja E Komisjon) tekitanud Küprose riigile juba korvamatut kahju.

3 kommentaari:

Anonüümne 21. märts 2013, kell 09:41  

pea nüüd ikka hoogu! need, kes selle finantskapitalismi möga (mis täitsa õige nimi sellele legaalsele röövimisele) järgi suurele saagile läinud ja oma raha nendesse pankadesse pannud maksuameti eest "varjule", peavadki selle pulli kinni maksma, mitte kogu rahvas (mi juhtub juhul kui riik laenu võtab).
Tee ikka vahet tavatingimustel tegutseval pangal ja maksuparadiisi pangal.

Matti Ilves 21. märts 2013, kell 10:10  

Pole siin vahet midagi, süsteem on üks. Kas praeguste eurointressidega pankades raha hoidvad tavainimesed on tõesti suure saagi peal väljas? Ilflatsioon süveneb ja vene raha on Küprose pankades vaid kolmandik. Raha väärtuse tõeline langus alles algab.

Anonüümne 21. märts 2013, kell 14:18  

Tsitaadid Lindey Willamsi suust Alex Jonesi shows jaanuaris 2013.a:
" Eliit soovib saada totaalset kontrolli finants süsteemis aga,et seda saavutada on vaja luua nii palju võlga(loe interessi),et inimesed tuleksid lausa käpuli. Ning paluksid, suur vend, palun tule aita meid välja!"
Küpros on esimene,paljudest ja keegi pole ka eestis kaitstud,et enne tõsisemat finants kollapsit inimeste pangaarved mitte ainult ei arestita vaid sunni viisiliselt sealt raha ära võetakse.
On märgid,et oleme jõudmas millegi väga tõsise juurde ja see on kõike muud kui meeldiv. Säärane kontode arestimine on pretsedent ning ei jää viimaseks!



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP