RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 10. märts 2013

Sloveenias protestisid tuhanded inimesed poliitilise eliidi vastu

slovenia Sloveenias protestisid tuhanded inimesed poliitilise eliidi vastu
Sloveenia pealinnas Ljubljanas trotsisid tuhanded inimesed laupäeval paduvihma, kogunedes Kongressi väljakule, et protestida poliitilise eliidi vastu ja nõuda muutuste jätkumist pärast Janez Janša paremtsentristliku valitsuse tagasiastumist, vahendas BNS.

“Me nõuame kõigi suutmatute ja korrumpeerunud poliitilise eliidi liikmete tagasiastumist,” teatas ürituse korraldanud kodanikeühendus enne meeleavaldust oma Facebooki kontol. Samas nõuti ka peaministri kandidaadilt Alenka Bratušekilt ennetähtaegsete valimiste kuupäeva määramist niipea, kui ta ametlikult valitsusjuhiks saab.
Laupäevasest protestist võttis osa hinnanguliselt 5000 inimest. Eelmisel meeleavaldusel 8. veebruaril osales umbes 20 000 inimest ning see oli üks suurimaid valitsusvastaseid proteste Sloveenias pärast selle riigi iseseisvumist 1991. aastal.
Sloveenia parlament andis eelmisel kuul Bratušekile mandaadi uue valitsuse moodustamiseks. Kui Bratušek ei suuda neljapäevaks uut kabinetti kokku panna, võib Sloveenia seista juba teist korda vähem kui kahe aasta jooksul silmitsi ennetähtaegsete üldvalimistega.

21-aastane protestil osalenud sotsiaalteaduste tudendg Maja kommenteeris: “Olen siin, sest elu Sloveenias muutub aina hullemaks. Siin on aina rohkem vaesust ja inimesed ei ole võrdsed.”


Allikad: BNS, Reuters

Allikas: http://www.telegram.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP