RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 25. märts 2013

Tšehhi haridusminister võitleb isamaalise kasvatuse eest

Tšehhi haridusminister Josef Dobeš (pildil) tahab juurutada põhikoolis isamaalist kasvatust ja rahvuslikku uhkust, kuigi peaminister ja õpetajate organisatsioonid on seda kavatsust teravalt arvustanud, teatas 14. oktoobril 2011 Tšehhi ajaleht „The Prague Post“.

Valitsusjuht Petr Nečas oli päev varem kritiseerinud haridusministri kõnealust plaani, öeldes: „Isamaalisust ei tohi peale suruda“. End parempoolseks ja konservatiiviks pidava peaministri sõnul olevat isamaalisus „isiklikku laadi tunne“, mis tulevat „lastes äratada koduse kasvatuse käigus“. Nečas leiab, et „rahvusliku uhkuse kasvatamine“ koolis olevat ebasoovitav sellepärast, et „suurendab rassilist sallimatust“. Samal seisukohal on ka õpetajate ühendused.
Dobeš kostis seepeale, et jääb oma kavale kindlaks, kirjutas sama teemat käsitledes 17. oktoobril 2011 Ungari internetiportaal „Kuruc“. Haridusminister täpsustas, et ei kavatse muuta isamaalist kasvatust eraldi õppeaineks, vaid eelistab selle „ära jagada“ teiste õppeainete vahel umbes sellisel kujul, nagu seni on näiteks seksuaalkasvatus.
Dobeš ütles, et loodab oma plaani teostada lähema kahe aasta jooksul, lisas „The Prague Post“.

Rahvuslaste Tallinna Klubi ajalehe „Rahvuslik Teataja” 2. numbris (november 2011) ilmunud lühiuudis. Koostas: Tõnu Kalvet.
_____________
Ajalehe viimase numbri tutvustus: http://rahvuslane.blogspot.com/2013/03/rahvuslik-teataja-ilmus-esmakordselt-12.html
Tellige ja lugege ajalehte "Rahvuslik Teataja"!
_________________
Isamaalisest-rahvuslikust kasvatusest Eestis lugege SIIT.
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP