RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 15. märts 2013

VABAMÕTLEJA: Iisrael tunnistas Etioopia päritolu juuditaridele Depo-Provera sunniviisilist manustamist

Pilt: Getty Images
Peale pikaldast eitamist on Iisraeli tervishoiuministeerium lõpuks tunnistanud, et on religioonilt juutide Etioopia naisimmigrantide peal kasutatud ilma nende nõusolekuta ohtlikku rasestumisvastast ravimit Depo-Provera.
American Jewish Joint Distribution Committee (edaspidi JDC) on maailma suurim juutide humanitaarabi organisatsioon. JDC tegutseb rohkem kui 70 riigis, leevendamaks näljahäda ja eluraskusi; päästmaks juute, kes on sattunud ohtlikku olukorda; loomaks püsivaid ühendusi juudi-päraste eluviisidega; andmaks kohest abi loodus- või inimtekkelises katastroofis kannatada saanutele.[1]
Süüdistused mis väitsid, et Etioopiast sisserännanud naisi sunniti nõustuma rasestumisvastaste süstidega, lükati esialgu nii JDC, mis korraldab piiriületuspunktide kliinikute tööd, kui ka Iisraeli tervishoiuministeeriumi poolt ümber. Tänaseks on aga kinnitust saanud, et säärane tegevus on toimunud juba aastaid.
Kõikidest Iisraeli Depo-Provera kasutajatest väidetakse olevat 57 protsenti Etioopia päritolu juudid, ent juudiriigi populatsioonist moodustavad nad kõigest murdosa. Iisraeli päevalehe Haaretzi raporti kohaselt[2] kinnitati Etioopia naistele, et rasestumisvastane süst on kohustuslik ja et tegemist on kõigest vaktsiiniga. „Me ütlesime, et me ei ole süstimisega nõus,“ sõnas üks naine Iisraeli ajalehele. „Nad kostsid meile, et kui me ei ole nõus, siis Iisraeli me ei saa. Samuti ei lubata sind Joint (JDC humanitaarabi – toim.) esindusse, ega saa teotust või arstiabi.“
„Me olime hirmunud,“ tunnistas Emawayish, kes emigreerus Etioopiast kaheksa aastat tagasi. „Meil ei olnud valikut. Ilma nende abita ei oleks me saanud sealt lahkuda. Seega me nõustusime süstimisega. Seda ainult nende lubadusega, et me võime lahkuda.“
„Nad ütlesid meile, et tegemist on kaitsepookimisega,“ kinnitab uurimisraportis veel üks intervjueeritud naine. „Nad ütlesid meile, et naised, kes tihti sünnitavad kannatavad. Me saime neid iga kolme kuu tagant. Me ütlesime, et me ei taha neid.“
„Me usume, et tegemist on teatud kogukonna sündimuse vähendamise meetodiga. Kogukonna kus elavad mustanahalised ja põhiliselt vaesed,“ tunnistab raporti koostaja Hedva Eyal eugeenika praktikat Iisraelis. Viimastel aastatel on esinenud juhuseid, kus Iisraeli koolid  ei võta vastu Etioopia lapsi[3] ja valitsus on hakanud massiliselt deporteerima Aafrika immigrante, et hoida riigis „juudi-pärasust“. Etiooplaste hulgas esineb alla vaesuspiiri elamist kuni kolm korda rohkem kui iisraellaste hulgas.
Tegevus jõudis avalikkuse ette, kui uurimisraportit tutvustati detsembri alguses (2012 aasta – toim.) Iisraeli televisiooniprogrammi „Vacuum.“ raames. The Jewish Agency, mis vastutab juutide sisserände korralduse eest, distantseeris ennast süüdistustest väitega, et „nagu oli märgitud ka uurimisraportis, tegelesid Gondari immigrantide transiitlaagri haldamisega teised asutused.“ Ometi saatis Iisraeli tervishoiuministeeriumi direktor prof. Roni Gamzu pärast skandaali humanitaar- ja immigratsiooniasutustele kirja, milles kästi lõpetada sisserännanud naistele ohtliku ravimi manustamine.
Haaretz vahendab, et prof. Gamzu manitses kirjas günekolooge mitte uuendama Etioopia päritolu naistele Depo-Provera retsepte, juhul kui ei mõisteta ravi võimalikke tagajärgi. Lisaks soovitas professor, et arstidel peaks olema kõrval tõlk juhuks, kui peaks tekkima keelebarjäär.
Sharona Eliahu-Chai, Iisraeli Kodanikuõiguste Assotsiatsiooni esindaja ja Etioopia naisimmigrantide õiguste eest seisja, kes nõudis süstimiste lõpetamist ja uurimise algatamist, kiitis Gamzu direktiivid igati heaks. „Uurimuste tulemused Depo-Provera kasutamisest on äärmiselt murettekitavad. See tõstatab tõsised küsimused kahjuliku rassistliku alatooniga tervishoiupoliitika ja meditsiinieetika suhtes. Tervishoiuministeeriumi direktori kiire tegutsemine ja uute suuniste andmine oli igati õige,“ sõnas Eliahu-Chai.
Arengumaades on Depo-Proverat kasutatud välisriikide poolt rahastatud sündimuskontrolli programmide raames aastate jooksul kõige rohkem. Eelmisel aastal teatas Melinda Gates, miljardäri Bill Gatesi naine, et kavatseb kulutada miljardeid dollareid globaalses kampaanias, mille eesmärgiks on propageerida tehislikke rasestumisvastaseid vahendeid arengumaades[4].
Antud hormonaalne rasestumisvastane vahend ennetab rasestumist sellega, et ei lase viljastunud munarakul kinnituda emakaseinale. Ravimi infolehel seisab: „Depo-Proveral on eostumisvastane toime, mis põhineb folliikulite küpsemise ja ovulatsiooni pärssimisel munasarjades.“ Mitmed uurimused on seostanud seda ravimit osteoporoosiga (luude hõrenemisega), suurenenud riskiga trombidele, rinnavähiga, südamehaigustega, mälukaotusega ja autoimmuunsüsteemi haigustega.

Allikas

Baklinski, Thaddeus. (2013). Israel admits forcibly injecting Ethiopian Jews with Depo-Provera. LifeSiteNews. URL http://www.lifesitenews.com/news/israel-admits-forcibly-injecting-ethiopian-jews-with-depo-provera (09.03.2013)


[1] JDC koduleheküljelt. URL http://www.jdc.org/about-jdc/?s=global-topnav (09.03.2013)
[2] Nesher, Talila. (2013). Why is the birth rate in Israel's Ethiopian community declining?. Haaretz. URL http://www.haaretz.com/news/national/why-is-the-birth-rate-in-israel-s-ethiopian-community-declining.premium-1.483494 (09.03.2013)
[3] Israeli schools refuse enrollment to Ethiopian-origin students. (2009). RT. URL http://rt.com/news/israel-ethiopian-jews-descrimination/ (09.03.2013)
[4] Hoffman, Cullinan Matthew. (2012). ‘Catholic’ Melinda Gates announces multi-billion-dollar global contraceptive campaign. LifeSiteNews. URL http://www.lifesitenews.com/news/catholic-melinda-gates-announces-multi-billion-dollar-global-contraceptive/ (09.03.2013)

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP