RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 10. mai 2013

Lord Lawson: Suurbritannial on aeg EList lahkuda

Endine konservatiivist rahandusminister Nigel Lawson kutsus Suurbritanniat üles lahkuma Euroopa Liidust.

Lord Lawson kirjutas eilses Times’is, et kui peaminister David Cameroni poolt lubatud referendum kätte jõuab, annab tema oma hääle väljumise poolt.

Mõjukas toori teatas, et Suurbritannia majandusel läheks väljaspool ELi paremini, andes hoobi Cameroni põhiargumendile liikmelisuse kasuks.

Lord Lawsoni intervjuu taustaks on Suurbritannia Iseseisvuspartei (UKIP) tähelend, mis võttis nädalavahetusel päädinud kohalikel valimistel ligi 25 protsenti häältest.

UKIPi tõus on raputanud konservatiive – sealhulgas paljusid parlamendiliikmeid, kes usuvad nüüd, et järgmiste üldvalimiste võitmiseks tuleks tooridel UKIPist eeskuju võtta.

Cameron on lubanud kaubelda paremaks Suurbritannia suhted ELiga, enne kui liikmelisus 2017. aastal referendumile läheb. Lord Lawsoni hinnangul oleksid mistahes muudatused «tagajärjetud».
Downing Street vastas kriitikale teatega, et Cameron on «kindel oma strateegia edukuses». Valitsuse pressiesindaja sõnutsi on peaminister alati selgesõnaliselt tunnistanud, et EL vajab reformimist. «Me vajame Euroopat, mis oleks avatum, konkurentsivõimelisem, paindlikum,» ütles ta.

Lord Lawson kirjutas oma artiklis, et ühisturult lahkumisel oleksid loomulikult teatud majanduslikud tagajärjed, kuid selle kaaluks üles vabanemine kohustusest maksta 27-liikmelise bloki «bürokraatliku ebardlikkuse» eest.

Ta ütles, et Suurbritannia maksab otsetoetustena 8 miljardit naela aastas, kaudselt tuleb aga maksta suurt hinda keerukate reeglite järgmise näol. Suurbritanniale on see ülimalt koormav, kuna «meil on täpse seadusandluse ja seaduskuulekuse traditsioon, mis suures osas Euroopast sellist rolli ei mängi», lisas ta.

Lord Lawson, kes on parlamendi panganduskomitee liige, ütles samuti, et ELi praegune «reeglite vorpimise palavik», sealhulgas «rumal ja kahjulik» finantstehingute maks, võivad kahjustada Briti majandust.

«Osalt tuleneb see kadedast soovist Londoni tiibu kärpida, osalt aga heasoovlikust ignorantsusest,» ütles ta.

Ta usub, et EList lahkumine julgustaks Briti ärisektorit vaatama väljapoole ühisturgu ja sirutuma tärkavate majanduste, eriti just Aasia suunas.

Copyright The Financial Times Limited 2013

Allikas: http://www.e24.ee/1228136/lord-lawson-suurbritannial-on-aeg-elist-lahkuda/#.UYrVDEkgDcE.facebook
_____________________
Kui praegune kartelliparteide valitsus peaks püsima, siis on Eesti üks viimaseid lahkujaid E Liidust ja eestlased kannatavad seeläbi palju rohkem euroliidu rusude alt väljaronides kui mõni teine rahvus.
M.I. 

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP