RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 24. mai 2013

MATTI ILVES: IRAANI SÕDA JÄÄB ÄRA?

Viiase kahe aasta jooksul on tulnud teateid, et kohe-kohe alustavad Iisrael, USA ja ka NATO sõda Iraani vastu. Sellel aastal aga üllatuslikult valitsb sõjaõhutajate hulgas täielik vaikus. Milles siis asi?
ÜRO Julgeolekunõukogu on viimase 5. aasta jooksul korduvalt võtnud vastu Iraani suhtes rahvusvahelisi sanktsioone lääneriikide eestvedamisel, kes süüdistavad riiki oletatavas tuumarelva väljatöötamises: finantssanktsioone, relvamüügiembargo, küll Iraani suunduvate laevade inspekteerimist ja kuni naftaembargo kehtestamiseni välja. Nüüd teame, et need piirangud on täielikult läbi kukkunud.

Nimelt on Iraan leidnud endale tugeva liitlase, keda isegi Lääs pelgab - see on Hiina. Iraan varustab nüüd Hiina majandust suures osas odava naftaga. Ka ülejäänud majandussuhted on kujunenud tihedateks.Vähe veel sellsest, Hiina on kujunenud lausa Iraani kaitsjaks lääneriikide vastu.

Minuni jõudnud teadetel on Hiina andnud mõista, et ei salli Iraani ründamist ja kaitseb seda riiki kõikide vahenditega, ning ei karda selleks ka tuumarelva kasutusele võtmist!

Vaat, selline on siis olukord. Nüüd võib kindel olla, et Iisrael ja USA koos liitlastega ei julge ette võtta suurt Iraagi sarnast sõda koos maa okupeerimisega ja Iraani naftavarude allutamisega enda kontrollile.
Ainus, millega võib-olla riskitakse on mõned pommirünnakud Iraani tuumaobjektide vastu. Need aga ei saa olla eriti edukad, sest enamus tuumarajatisi seal on hajutatud suurele territooriumile ja on maaalused.

Iraani sõjaline tehnoloogia, videod:

1 kommentaari:

Anonüümne 24. mai 2013, kell 15:55  

Hiina omab Iraanis suuri naftavaldusi ja sundisid Iisraeli oma plaane muutma.Samuti valvavad Hiina raketikandjad Iraani rannikul.Selline III maailmasõja algus enam agressorile ei sobi kuna suurimaks kannatajaks võib jääda ise!



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP