RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 18. mai 2013

President Ilves: mul on perekonna kaitseks korraldatud kampaania pärast piinlik

SAPTK - 17.05.2013

Eesti Vabariigi president Toomas-Hendrik Ilves lausus 13. mail Eesti Inimarengu aruande esitlemisel peetud kõnes, et tal on perekonna institutsiooni ümberdefineerimise vastu korraldatud kampaania "Kaitskem üheskoos perekonda!" pärast sügavalt piinlik. Eestis olevat tema hinnangul "väga madal sallivuse tase".

President Ilvese sõnavõttu võib kuulata Postimehe veebis kättesaadavast videost – antud teemakäsitluse algab ca 34:20.

Varemgi homoliikumisele ülevoolavat tunnustust väljendanud sotsialistist president Ilves meenutas, et tema on juba vähemalt 15 aastat jutlustanud, et Eesti peaks minema põhjamaade poole, kus on ammu kehtestatud homopartnerlus. Meil korraldatakse aga otsepostituse teel piinlikkust tekitavaid "jõulisi kampaaniaid".

"Ma ei usu, et see kuulub 21. sajandi juurde; ma ei ole veendunud, et see kuulub ka 20. sajandi teise poolde – see on midagi palju varasemast ja mitte just eriti demokraatlikust ajast tulnut."

Lõpetuseks küsis president Ilves, et mida saab riik sallivuse tõstmiseks teha. "Ma juhin tähelepanu, et see ei ole kerge asi, sest kohe kui me hakkame sallivust keelustamise kaudu mõjutama, siis meie esikoht meedia- ja internetivabaduse indeksis kohe langeb," muretses president.

Kampaania "Kaitskem üheskoos perekonda!" raames koguti allkirju petitsioonile, millega väljendati vastuseisu ideoloogilistele püüdlustele defineerida seadustega perekonna institutsiooni tähendus ümber, kaasates sellesse ka samast soost isikute vahelised suhted.


Kampaania "Kaitskem üheskoos perekonda!" raames koguti petitsioonile perekonna institutsiooni kaitseks enam kui 38 000 inimese allkirjad. Tegemist Eesti ajaloo ühe suurima allkirjakogumise kampaaniaga. Pildil allkirjade üleandmine Riigikogu esimehele pr Ene Ergmale 14. mail 2013.

Sihtasutuse Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks juhataja Varro Vooglaidi sõnul ei ole president Ilvese seisukohas midagi üllatavat.

"Tõtt-öelda on meie kampaaniat värve kokkuhoidmata sallimatuse ja vaenu õhutamise ilminguks sildistanud ka president Ilvese lähedane nõunik Iivi Anna Masso. Sedasi toimides esindavad Ilves ja Masso truult sotsialistide ideoloogilist liini, mis lähtub eesmärgist lammutada meie ühiskonna aluseks olevaid kõlbelisi norme ja perekonna institutsiooni ning juhtida meie kultuuri oma moraalsetest ja rahvuslikest juurtest lahtirebitud massiühiskonna poole, kus eitatakse moraalse tõe olemasolu ja kus ülimaks väärtuseks on upitatud ei miski muu kui sallivus ise."

Vooglaid lisab, et ju oleks aeg tuletada president Ilvesele meelde, mida sallivus tähendab. "Kindlasti ei tähenda sallivus seda, et peaksime moodsate ideoloogiate ees orjalikult koogutama ja oma tõekspidamistest lahti ütlema või need maha vaikima. Aga muidugi on kurb ja samas kõnekas, et meie rahva etteotsa on sattunud inimene, kel on meie kultuuri alusväärtuste pärast piinlik. Pole siis ime, et president Ilvese ametiajal on Vabariigi Presidendi institutsiooni usaldusväärsus langenud rekordmadalale – antipaatia kipub ikka olema vastastikune. Ju siis rahvas mõistab, et Ilvese näol ei ole tegemist inimesega, kes teeniks meie maa ja rahva huve," võtab Vooglaid kokku.

Allikas: http://www.decivitate.ee/?go=index
________________
President näitas veelkord ennast tüüpilise neomaksistina, eesti rahva vaenlsaena ja terve tsivilisatsiooni lammutajate kannupoisina. Tsivilisatsiooni lagundamisest lugege SIIT.
M.I.

1 kommentaari:

Anonüümne 19. mai 2013, kell 13:53  

cCoesUAE itsIlves võiks oma mõtteid rõhutada isikliku eeskujuga. Teen siinjuures ettepaneku, et presidendiinstitutsioonile palju negatiivset imagot toonud Evelinist tuleks lahutada ja teha ametlik abieluettepanek mmeie armastatud ja kaunile välisministrile Paet´ile



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP